Primarul Zenoviu Bontea, despre prefectul Darius Filip: ”Ar trebui să-și dea demisia pentru abuzuri”. Proiectele primăriei Păulești au stat pe loc mai bine de un an

0

Primarul comunei Păulești, Zenoviu Bontea îl acuză pe Prefectul județului, Darius Filip, de blocarea mai multor proiecte în comuna pe care o administrează.

Primarul Bontea a explicat că legalitatea hotărârile de Consiliu Local sunt verificate de către Serviciul Juridic din Instituției Prefectului, iar dacă acest serviciu consideră că proiectele nu îndeplinesc toate condițiile, se impune o adresă sau se trimit înapoi spre a le reface sau a le îndrepta erorile.

”Astfel de situații am avut una vizată pe denumirile de străzi, ne-au acționat în instanță și am câștigat, practic acțiunea lor a fost respinsă de către instanța de judecată, ceea ce ne-a dat în urmă cu aproximativ un an și ceva pentru că nu am putut întăbula străzile pentru a solicita fonduri pentru asfaltarea lor”, a declarat primarul comunei Păulești.

Pentru a accesa fonduri europene și a face ceva cu ele, trebuie să faci dovada proprietății. Dovada proprietății se face extrasul din cartea funciară pe care nu l-am putut face până nu am lămurit aceste probleme juridice.

Și nu doar atât, după cum se știe, primarul Zenoviu Bontea a fost demis cu ordinul 135/2018 de către Prefectul Județului. Ordinul a fost atacat în contengios, iar primarul comunei Păulești a câștigat din nou procesul. Instanța a stabilit atunci că ordinul prefectului a fost ilegal.

Primarul Păuleștiului spune că sunt ”niște atitudini politice” la mijloc, iar prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, ar trebui să demisioneze din funcție.

Tot acesta susține că se trimit controale de la Prefectură care nu se doresc a fi înscrise în registrul unic, deși legea prevede acest lucru.

”Având în vedere aceste date, dacă le combați, sigur există suspiciunea unei interpretări pentru exercitarea mandatului de prefect în Comisia Juridică.
Eu așa văd, că aceste lucruri sunt niște abuzuri ale prefectului și care ar trebui sa-și dea demisia pentru abuzuri.”

Primarul Bontea a conchis spunând că i se pare inadmisibil ca prefectul să își bată joc de votul unei comune cu peste 7.000 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.