La presiunile negreștenilor, capitala Oașului va avea în sfârșit nu una, ci două toalete publice. Babici (PNL): ”Este o victorie a simțului civic al negreștenilor!”

1

În capitala Oașului, au și negreștenii patimile lor, sub dominație PSD-istă. După mai multe presiuni venite din partea locuitorilor orașului, primărița Aurelia Fedorca s-a decis, în sfârșit, să amenajeze toalete publice: două, nu una. În scurt timp, cele două toalete vor putea fi date în folosință, după ce lucrările vor ajunge la final.

Marius Babici, șeful PNL Negrești-Oaș, unul dintre cei care au insistat pentru ca amenajarea acestor toalete să fie realizată, a declarat că meritul nu este al membrilor PNL, ci al cetățenilor care au pus presiuni pe primărița Fedorca și au făcut realizarea toaletelor publice posibilă, după lupte îndelungi.

”Am cerut și am făcut campanie și pe Facebook la noi. Și oamenii au scris, am făcut presiune. Este o victorie a simțului civic al negreștenilor, nu a PNL. Au scris, au protestat, iar la presiunile oamenilor nu a avut ce face  (n.r Fedorca) și a făcut toaletă”, a declarat Marius Babici.

În urmă cu câteva zile, același Babici i-a reproșat primarului PSD că nu a finalizat la timp lucrările de reabilitate a unei școli gimnaziale din oraș. Școala ar fi trebuit să își deschidă porțile pentru copii la începutul anului școlar, pe data de 9 septembrie, însă, susține Babici, primarul nu s-a ținut de cuvânt.

”Inca o ,,realizare” a primariței de Negrești, A. Fedorca: nefinalizarea la timp a lucrarilor de reabilitare a Scolii Gimnaziale nr. 3, care a avut termen de finalizare 13 iulie 2019, iar dupa ultima promisiune a doamnei primar, elevii urmau sa intre azi bucurosi pe poarta scolii. Nu s-a intamplat asta, cum nu s-a intamplat nici cu Casa de cultura, o alta mare ,,realizare” in stilul caracteristic al doamnei primar. D-na primar, sunteti multumita de stadiul lucrarilor la Casa de cultura, care ar fi trebuit sa fie data in folosinta in urma cu 14 luni?”, a scris președintele PNL Negrești-Oaș, Marius Babici pe pagina de Facebook.

Babici susține că Fedorca i-ar fi rugat pe părinți la începutul anului școlar să manifeste înțelegere pentru că lucrările vor fi finalizate în 2, 3 săptămâni, adică în data de 1 octombrie, dar nu s-a întâmplat. Copiii de școală gimnazială sunt acum nevoiți să meargă la școală după-masă.

Părinții sunt extrem de revoltați deoarece copiii lor de clasa 0 sunt acum nevoiți să meargă la școală la ora la care acești copiii e 5, 6 ani dorm somnul de după-amiază.

De asemenea, Babici susține că Fedorca nu a reușit nici acum să finalizeze construcția Casei de Cultură din Negrești, promisă că se va finaliza acum mai bine de un 1, mai exact, cu 14 luni în urmă.

Șeful PNL de la Negrești a ma declarat că nu i se pare normal ca evenimentele să aibă loc la restaurante, așa cum a fost sărbătoarea vârstnicilor.

”Doamna primar crede că dacă merge la restaurant și cântă o formație, face cultură”, a conchis Marius Babici.

Despre situația viitoarei Case de Cultură, Babici afirmă că Fedorca pierdut finanțarea.

Partea bună este că Negrești Oaș, declarat oraș turistic, va avea de acum toaletă. Tragicul este că până în anul 2019, acesta n-a avut toaletă publică (de foarte mulți ani deja), cu atât mai mult cu cât, așa cum am mai spus, orașul este unul turistic.

1 COMENTARIU

  1. Dar cum ramine cu trotuarele in aceast sat? (Negresti-Oas)…nu va este rusine sa numiti aceasta localitate din Rominia in anul 2019 …ORAS…? mai mult in semn de sfidare il mai numiti si capitala Oasului…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.