Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: ”Banii alocați Spitalului Județean Satu Mare nu sunt cheltuiți. Vom face curățenie”

0

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, prezentă astăzi, 3 octombrie, la Satu Mare, a dat de înțeles că banii alocații investițiilor în aparatură pentru Spitalul Județean Satu Mare, unitate din subordinea Consiliului Județean, stau pe loc.

”Spitalului Județean Satu Mare i-au fost alocați anul acesta, 14 milioane de lei, eu aștept să văd dacă acești bani vor fi cheltuiți, pentru că am fost acum două luni și procedurile nu erau încă demarate, deci vom avea discuții cu reprezentații spitalului.”

Ministrul a mai spus că au mai fost solicitate fonduri pentru reparații la două obiective: Medicină legală și o secție exterioară, în urmă cu două luni, când banii erau deja repartizați.

”Vom face o curățenie. Cine nu poate utiliza banii pentru investiții de anul acesta și îi vom repartiza celor care pot și au contracte în derulare. Pe mine mă interesează în acest moment modul în care vor fi repartizați banii. Ministrul Sănătății a avut anul acesta buget pentru investiții și ar fi neplăcut ca aceștia să nu se utilizeze, să se cheltuiască” a spus Pintea.

În continuare, una din pricipalele probleme a spitalelor din nord-vestul țării este comunicarea personalului medical cu pacienții și empatia, a declarat ministrul sănătății, Sorina Pintea.

Despre managementul spitalelor din Satu Mare, Sorina Pintea a ezitat să își dea cu părerea. Ministrul a declarat recent că mulți manageri nu ar avea ce căuta în funcții.

”Un manager bun nu e acela care zugrăvește un perete sau achiziționează aparatură medicală. Managerul bun este acela care adaptează serviciile spitalului, nevoilor de servicii medicale din zonă. Un manager bun este cel care flexibilizează structura spitalului astfel încât pacienții să aibă un acces facil. Este un bun comunicator, atât cu comunitatea pe care o deservește, cât și cu personalul pe care îl conduce”, a conchis Ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății a fost prezentă la Satu Mare cu ocazia Conferinței de Îngrijire a Pacientului, ediția a-II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.