Ministrul Sănătății, Sorina Pintea spune că nivelul șpăgii din spitale a scăzut. ”Era de așteptat să scadă”

0

Prezent astăzi la Satu Mare, Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vorbit despre șpaga în spitale. Ministrul recunoaște că este o realitate și că acest obicei încă se mai practică, însă nivelul a scăzut. Ministrul Sorina Pintea precizat că acest fenomen nu va dispărea decât în timp.

”Nivelul a scăzut. Era de aşteptat să scadă. Nu va dispărea acest fenomen, decât poate în timp. Dar, suntem de vină cu toţii, deopotrivă, şi pacienţi şi personalul medical. Mă întreba cineva dacă sunt de acord cu ceea ce se întâmplă la Spitalul Judeţean Bistriţa, în sensul că managerul a instituit o regulă cum că pacienţii semnează la intrarea în spital că nu vor da şpagă. Cineva mă întreba de ce nu şi personalul medical? Personalul medical are un regulament de ordine interioară, are o fişă a postului în care nu scrie că trebuie să pretindă, dimpotrivă. Spuneam de multă vreme că, dacă fiecare ar respecta ceea ce e scris în fişa postului, lucrurile ar sta altfel. Obligativitatea celui care vine serviciu este să-și respecte sarcinile”, a declarat Sorina Pintea, Ministrul Educației.

Ministrul a afirmat că în cadrul ministerului pe care îl conduce, dețin un chestionar de Feed-back pe care îl prelucrează, iar raportul acestuia se publică pe site-ul ministerului.

”Eu am acces la date mai multe și pot să văd și spitalele unde se percepe declarativ, că pacienții spun asta”, transmis Sorina Pintea.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.