Creație spectaculoasă. Pământul suspendat a fost expus într-un oraș din Transilvania, după Liverpool și Hong Kong

0

O instalație luminoasă care reproduce planeta Pământ se află de miercuri în Piața Unirii din Oradea. Opera de artă a fost prezentată în premieră în România, după ce a mai fost și prin alte două orașe ale lumii. Oradea este printre primele orașe în care această creație poate fi văzută.

Pământul suspendat în aer este înfățișat de „Gaia” creația artistului britanic Luke Jerram și este adusă în premieră în România. Până acum pământul suspendat în aer a mai fost expusa doar la muzeul din Liverpool, unde oamenii stăteau la coadă pentru a-l vedea, sau în centrul Hong Kong-ului, China.

Atât locuitorii, cât și vizitatorii, sunt fascinați de această creație și nu ratează să-și facă poze , relatează ebihoreanul.ro.

Creația a fost adusă special de APTOR (Asociația pentru Promovarea Turismului în Oradea și Regiune) pentru Oradea FestiFall, festivalul Toamna Orădeană. Acesta a început de ieri, 3 octombrie, în Piața Unirii, Pasajul Vulturul Negru și pietonala Vasile Alecsandri. Opera creează senzaţia de overview effect, precum cea a astronauților care privesc Terra din spaţiu.

În Piața Unirii a fost adusă și cea de-a doua instalație luminoasă, creată de clujeanul Silviu Ciora, The Tunnel.


Surse foto: Facebook/Blogul lui Otravă & Bihoreanul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.