Iohannis la Iași: ”Îmi doresc ca moțiunea să treacă și acest guvern eșuat să pice”

0

Sâmbătă, Președintele Iohannis a reiterat susținerea sa pentru moțiunea de cenzură de joi, transmițându-le public liberalilor că trebuie să se pregătească de guvernare.

În declarațiile sale, acesta a susținut faptul că va fi un mandat scurt, de tranziție, care va trebui să se ocupe de organizarea alegerilor – prezidențiale, locale și parlamentare – și de construirea bugetului.

”Vom avea de săptămâna viitoare un alt guvern. Moțiunea de cenzură este în procedură și vă spun: pregătiți-vă pentru guvernare. Eu îmi doresc foarte mult ca această moțiune să treacă și acest guvern să pice. (…)
După moțiune, cineva trebuie să-și asume guvernarea. Nu va fi un mandat lung, va fi un guvern cu un mandat scurt, aproape un mandat de tranziție. E nevoie de un guvern care să se ocupe de organizarea perfectă a alegerilor prezidențiale, care va construi și promova bugetul. Foarte dificil, deja ministrul de finanțe în funcție a recunoscut că a gafat-o. Trebuie foarte multe lucruri reparate. Trebuie organizate alegeri locale, parlamentare. Să vă fie foarte clar eu aștept implicare totală, maximală, din partea PNL pentru a trece această perioadă de tranziție. Refacerea României, modernizare, europenizarea sau drumul spre România normală se face pornind de la votul românilor de la alegerile parlamentare, atunci prin votul lor va începe normalizarea României. Pentru asta e nevoie de multa implicare din partea voastră, de foarte multă anduranță. Vă propun ca împreună să câștigăm aceste alegeri”,
le-a transmis Președintele României liberalilor ieșeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.