„Colectiv”, ales cel mai bun documentar internațional din cadrul Festivalului de film de la Zurich

Documentarul „Colectiv”, regizat de Alexandru Nanău în acest weekend la Festivalul de film de Zurich, premiul pentru cel mai bun documentar internațional din concurs, într-o competiție cu 12 filme care au fost selectate din peste 150 câte aplicase inițial pentru înscriere.

Potrivit libertatea.ro, un cotidian din Zurich scrie că filmul prezintă o mlaștină de corupție, indiferență și lăcomie fără ca realizarea cinematografică să degenereze în eroizare a jurnalismul de investigație”.

Documentarul „Colectiv” a fost lansat în urmă cu o lună la Festivalul de film de la Veneția, unde a participat în afara competiției.
Pelicula descrie urmările incendiului din clubul bucureștean „Colectiv”, neputința și corupția din interiorul statului care au făcut au făcut ca numărul victimelor să crească de la 27 de persoane (câte au decedat în noaptea incendiului), la 64. O parte a acestui documentar include investigațiile Gazetei Sporturilor privitoare la Hexi Pharma și la alte subiecte cu relevanță cu urmările incendiului din „Colectiv”.

Documentarul Colectiv va rula în cinematografele din România, Europa și America cel mai probabil în iarna-primăvara lui 2020.

Foto: libertatea.ro

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *