Îngrijorător. 6% din veniturile unei gospodării merg spre alcool și tutun, în timp ce doar 0,6% merg spre Educație

0

Veniturile totale medii lunare pe o gospodărie au reprezentat în trimestrul II 2019, în termeni nominali, 4764 lei pe gospodărie şi 1838 lei pe persoană.

Cheltuielile totale ale populaţiei, au fost, în trimestrul II 2019, în medie, de 4049 lei lunar pe gospodărie (1562 lei pe persoană) şi au reprezentat 85,0% din nivelul veniturilor
totale.

Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (68,1% din veniturile totale ale gospodăriilor).

La formarea veniturilor totale ale gospodăriilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestaţii sociale (18,0%), veniturile din agricultură (1,8%), veniturile din activităţi neagricole independente (2,2%), cele din proprietate şi vânzarea de active din patrimoniul gospodăriei (0,9%) precum şi veniturile în natură (7,9%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (6,6%).

Principalele destinaţii ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare (34%), alcool și tutun (6%), îmbrăcăminte (8%), întreținerea locuinței (6%), sănătate (5%, distracție). Educația este pe ultimul loc la cheltuieli cu 0,6%.

Sursa: newsweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.