Munții Apuseni, incluși pe lista celor mai frumoase 20 de locuri din Europa

0

Postul american de televiziune, CNN, afirmă despre Munţii Apuseni că este ”cel mai bine păstrat secret din Europa de Est”. „Cel mai bine păstrat secret din Europa de Est”.

Aşa au descris jurnaliştii de la CNN Munţii Apuseni, într-un articol despre cele mai frumoase 20 de locuri din Europa. Munţii Apuseni se află pe lista realizată de CNN Travel alături de locaţii precum insulele Lofoten din Norvegia sau Valea Loarei din Franţa.

Impresionaţi de munţii din țara noastră, ziariştii americani pun Apusenii pe unul dintre locurile fruntaşe în topul lor. „Timpul stă pe loc aici”, spun ei, în timp ce laudă aerul curat şi viaţa sălbatică.

„Aceşti munţi sunt izolaţi, cu păduri străvechi şi peşteri de calcar care coboară în râuri subterane la fiecare pas. Timpul stă în loc aici şi având prea puţine lucruri de făcut, nu îţi rămâne decât să respiri aerul încărcat de miros de pin şi să admiri sălbăticia din jur. Lupii se plimbă printre copaci, cu acvile care planează deasupra”, au spus cei de la CNN.

Pe lista celor mai frumoase locuri din Europa mai sunt incluse: Lake Inari din Finlanda; Lofoten Island din Norvegia; Unst, Shetland Isles, Scoţia; Zagori, Grecia; Yorkshire Dales, Anglia; Loire Valley, Franţa; Picos de Europa, Spania; Adelboden, Elveţia; Henne Strand, West Jutland, Danemarca; Bavarian Forest National Park, Germania; Hoge Veluwe National Park, Olanda;  Union Hall, Irlanda; Barmouth, Wales Lake Bohinj, Slovenia; Susak, Croaţia; Hortobagy National Park, Ungaria; Białowieża National Park, Polonia; Jurkalne Seashore Bluffs, Letonia şi Lake Vattern, Suedia.

Foto:blog.hotelguru.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.