Primăria Ardud a câștigat un proiect de finanțare prin FDI în valoare de 110 miliarde de lei. Ardud și toate localitățile componente vor fi „iluminate inteligent”

0

Primarul Ovidiu Duma, a anunțat că Primăria Ardud este printre puținele din județ care au fost declarate câștigătoare și incluse la finanțare pe Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Este un proiect foarte mare și foarte important, atât pentru Ardud, cât și pentru localitățile componente.

Proiectul este unul foarte complex și se referă la iluminatul public existent și extinderi de iluminat public, la telegestiune și face parte din conceptul de #smartcity – iluminat inteligent.

Totul va fi automatizat. Toate corpurile de iluminat vor fi de tip led, pe consum economicos, cu telegestiune, cu extinderi de rețele, cablaj și iluminat arhitectural.

Acest proiect va schimba atât fața orașului, cât și a localităților componente: Mădăras, Gherăușa, Baba-Novac, Sărătura și Ardud-Vii.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 11.000.000 de lei sau 110 miliarde de lei vechi.

”Proiectul este conceput la cele mai noi tehnologii și soluționarea pe toate planurile a ceea ce înseamnă iluminat public arhitectural și telegestiune. Ne-am bucurat mult când am văzut informația. 
Am contactat firma care a făcut proiectul pentru a vedea care sunt următorii pași, să urgentăm și să putem face formalitățile care sunt de făcut în vederea realizării cât mai repede cu putință. Ca la orice proiect, de la întocmirea proiectului, până la obținerea finanțării, de la obținerea finanțării, până la execuție, durează ani”, a declarat primarul Ovidiu Duma, contactat telefonic.

Acesta nu a putut să aproximeze în cât timp va fi gata proiectul pentru că următorii pași nu mai depind de primărie.

”Nu vreau să fiu Nostradamus. Diferă de la proiect la proiect. Nu vreau să zic nicio lună, niciun an. Nu poate nimeni să se hazardeze și să facă o estimare în sensul ăsta. Noi, ca la toate proiectele, ceea ce ține de noi, n-am întârziat cu nicio zi toate avizele, documentațiile care sunt de obținut, licitațiile care la fel, sperăm să nu fie cu prelungiri, cu documentațiile de licitație. Mai avem mult de lucru. Toate prevederile legale care trebuie îndeplinite pentru a se putea începe execuția”, a explicat edilul Ovidiu Duma.

Alte două proiecte depuse de către Primăria Ardud și sunt în așteptare sunt pentru modernizare și asfaltare străzi, iar altul pe învățământ, dotare și reabilitare a unității școlare.

”O nouă reușită a Primăriei Ardud care va contribui la ridicarea confortului urban și a siguranței cetățenilor orașului Ardud!

A fost câștigat și inclus la finanțare pe programul FDI proiectul „Eficientizarea consumurilor energetice prin înlocuirea surselor de iluminat public, telegestiune și extinderea sistemului de iluminat public în orașul Ardud”, a scris primarul și pe Facebook .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.