Școala gimnazială „Ion Creangă” a sărbătorit toamna și Ziua Educației printr-un picnic inedit . S-a făcut must chiar în curtea școlii

0

Școala Gimnazială Ion Creangă Satu Mare a organizat ieri, 7 septembrie, un eveniment inedit, în curtea școlii. Deși aparent poate părea un eveniment obișnuit, organizat într-o școală, a fost transformat într-un adevărat spectacol de către elevi și profesori, prin activitățile inedite la care au lucrat și mai apoi le-au prezentat în fața invitaților.

Aproape toată școala gimnazială s-a pregătit cu o zi înainte pentru evenimentul de luni. ”Toamna în bucate” a fost o activitate dedicată „Zilei Educației”, care a avut loc sâmbătă, 5 octombrie.

Poarta școlii a fost deschisă pentru toată lumea. Alături de dascăli, copii au marcat începutul de toamnă, iar pentru că în această perioadă se culeg strugurii, câțiva părinți au făcut o demonstrație pe viu celor prezenți și le-au arătat cum se produce mustul.

Părinții elevilor au adus de acasă produse de sezon pentru picnicul din curtea școlii. De la pâine cu zacuscă, la slăninuță, cozonac, plăcinte și compot. Iar pentru că s-a adunat multă mâncare, o parte dintre elevi au decis să împartă din bucate și cu cei mai puțini norocoși, așa că au donat din mâncarea pregătită pentru acest picnic, a povestit directoarea școlii, Arleta Tascău.

”Ne-am gândit să sărbătorim într-un mod inedit și Ziua Educației, care a fost sărbătorită în 5 octombrie. Nu am vrut neapărat să fie vreo serbare sau mai știu eu, ci să fie o activitate care să îmbine și utilul și plăcutul, au participat și foarte mulți părinți și bunici, și vecini și prieteni ai școlii. Și-au adus de acasă produse de sezon românești.
Au fost și dascăli care au optat să meargă cu coșuri de la picnic în spre diferite organizații. La casa Maria s-au dus vreo două clase și au donat aceste coșuri”, a declarat directoarea școlii, Arleta Tascău.

Printre activitățile desfășurate, elevii s-au jucat și au conceput diverse jocuri, iar cei talentați la muzică au cântat și dansat.

Evenimentul a fost deschis tuturor oaspeților, indiferent de etnie, culoare politică sau alte apartenențe, a transmis directoarea. Printre cei care au răspuns invitației s-a numărat și consilierul județean Adrian Cozma, fost elev al școlii gimnaziale „Ion Creangă”. Acesta a și postat câteva fotografii de la evenimentul organizat ieri de școală și a lăudat organizatorii pentru inițiativă.

”M-am bucurat să revin la școala gimnazială, unde m-am format și mi-am petrecut cei mai frumoși 8 ani din copilărie.
Felicitări, doamnei director, întregului corp profesoral și tuturor părinților implicați în organizarea evenimentului”, transmis Adrian Cozma.

Directoarea școlii, Arleta Tascău a declarat că își dorește ca acest eveniment să devină o tradiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.