Adrian Cozma: ”Încă avem mai mult de 150 de km de drumuri judetene de pământ. Nu s-au schimbat multe în ultimii 6 ani!”

0

Adrian Cozma a asumat public candidatura la președinția CJ Satu Mare, în momentul de față lansându-și această candidatură în interiorul partidului al cărui membru este – PNL.

Într-o ieșire publică la un post TV local, acesta a prezentat câteva principii după care se ghidează, în intenția de a-i reprezenta pe Sătmăreni ca posibil Președinte de Consiliu Județean.

Direct și hotărât, ca de obicei, acesta nu s-a sfiit să exprime o poziție tranșantă în legătură cu scandalul Feher-Albu, ”ANL-uri pentru progenituri” – Cozma a categorisit cazul penibil de nepotism drept o ”MIZERIE”.

Principalele declarații ale consilierului județean PNL:

O candidatură cu argumente. Dezvoltarea județului

Am făcut o evaluare, organizez argumente, pe care să le prezint Sătmărenilor, în așa fel încât să explic clar de ce candidez. Vreau să pun la punct un proiect de dezvoltare a județului nostru. Axe ale proiectului meu pentru județ: Agricultură, Cultură, Dezvoltare economică locală, Sănătate, Turism. Suntem deficitari la aceste capitole. Lipsa de investiții, o mare problemă, de ani buni, ni se prezintă, doar machete.

Decontul la sfârșit de mandat

În perioada următoare, toți cei care am făcut parte din conducerea județului și orașului trebuie să spunem public ce-am făcut.

Când lucrurile nu merg bine, când se risipesc bani și nu se fac lucrări de calitate, am avut mereu ceva de spus, indiferent dacă m-au atacat pentru asta, anumiți ”parteneri” politici.

Un drum nou trebuie să țină minim 6 ani. La noi s-au recepționat drumuri, care, după doi ani, trebuie peticite. Cine răspunde pentru asta? Că s-a plătit din buzunarul Sătmărenilor și nu e corect…

Încă avem mai mult de 150 de km de drumuri de pământ în județ: nimic nu s-a schimbat în ultimii 6 ani.

 

Parteneriatul cu UDMR

E mult spus ”parteneriat” cu UDMR… Eu am multe nemulțumiri în legătură cu acest ”parteneriat”, mai ales în ceea ce privește modul în care au decurs lucrurile (n.r. UDMR nu s -a tinut de cuvant si nu a numit un al doilea vicepreședinte al CJ Satu Mare, speculandu-se ca au negociat si cu PSD).

Noi vom deconta pentru stângăciile din administrația publică locală, în 2020. Eu, cât a depins de mine, ca președinte al comisiei juridice din CJ Satu Mare, am oprit din aceste stângăcii, am spus public ce am crezut că nu e bine. Sunt sigur că se va face o analiză interna și viceprimarii noștri vor da explicații … La fel la nivelul CJ-ului. Dar nu trebuie uitat de instituția Președintelui de Consiliu Județean, care e foarte bine definită de Lege. Președintele are niște atribuții legale, are o anumită putere…

 

Municipiul Satu Mare și ”performanțele” actualei administrații…

Machete – cu parcări, cu pietonale. În afară de a continua proiectul primarului anterior cu trotuare gri, atât s-a făcut concret. S-au mai pus niște borduri… furnizate de același constructor. Un primar nu e doar un administrator de bani, ci trebuie să atragă bani din proiecte europene în primul rând…La fel la nivelul CJ-ului.

Serviciul de ridicări auto… S-au angajat 18 oameni, știm ce costuri implică… Au analizat, cât de cât, oportunitatea acestui serviciu, din punct de vedere economic-financiar? Nu cred! Am informații certe că, în momentul de față, după 3 luni de la înființare, se ridică doar aproximativ 3 mașini pe zi, în medie. Deci nu e o problemă cronică, pe care poliția locală sau poliția rutieră nu ar fi putut-o rezolva cu amenzi. Era necesar și justificat economic a crea acest serviciu? Totuși, Sătmărenii trebuie să plătească salariile a 18 noi angajați și întreținerea unei autoutilitare. Nu e putea găsi o soluție mai eficientă economic? Un bun gospodar al orașului, așa trebuia să evalueze!

 

Primar panglicar la Satu Mare

Investitorii privați ne-au făcut câteva sensuri giratorii. Primarul participă la inaugurarea câte unui magazin, de parcă le-ar fi făcut Primăria. Nu așa se dezvoltă o comunitate, de altfel s-a și văzut…

 

Piață agro-alimentară modernă

E foarte necesară construirea unei piețe moderne, cu temperatură controlată. Noi degeaba facem niște hangare… Îngheață produsele oamenilor în piață, ajungându-se iarna la -5 grade, iar cumpărătorii nu merg în piață… E nevoie de un parteneriat Primărie-comunele limitrofe. Astfel, Sătmărenii ar avea acces la produse bio. Ca în Cluj, ca în Oradea…

 

Criza Feher

A fost o MIZERIE… Partidul s-a delimitat, s-a luat o măsură fermă, deși consider că mai sunt unele chestiuni de lămurit. Acest caz a probat ce se întâmplă când nu pui oameni profesioniști în funcții… Trebuie să ai o anumită conduită când asumi o funcție de demnitate publică. Asta s-a întâmplat: oameni nepotriviți… Eu pentru asta lupt în partid – ca valoarea să conteze!

 

Accentul pe valoare în PNL

Ajungem la guvernare. Trebuie mizat pe valoare, nu pe nepotism. PNL are la vârf oameni de valoare – Ludovic Orban, Rareș Bogdan, Robert Sighiartău, Raluca Turcan. Cu ei trebuie să dăm dovadă că facem alt fel de politică, cu oameni pricepuți, la locul potrivit.

 

Administrațiile liberale din județul Satu Mare funcționează foarte bine

Duma, un primar excepțional, tot ce face este în interesul comunității. Uitați-vă la Păulești, de când a preluat Bontea Primăria… La fel, Primăria din Santău… Uitați Certeze, Călineștiul – poate fi dat ca exemplu la nivel național, Birtoc a scos comuna din insolvență… La nivel județean, liberalii generează dezvoltare.

 

Oradea, Cluj, Arad, Alba Iulia, modele

După administratori, ca aceia din Oradea, Cluj, Arad, înțeleg să mă ghidez în proiectul meu pentru Satu Mare. Dacă s-a putut la Oradea, se poate și la Satu Mare, nu există altă legislație, e nevoie doar de pricepere!

 

Singura Soluție – relegerea Președintelui Iohannis

Consider că Președintele a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a opri derapajele crase din ultimii ani. Este cea mai bună soluție pentru România. La nivel de reprezentare, ne-a reprezentat excelent, inclusiv in plan internațional.

Parteneriatul Iohannis-PNL, la nivel guvernamental, va aduce România acolo unde îi este locul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.