Adrian Cozma: ”Acum poate fi un moment de unitate națională. Avem toate premisele că PNL, alături de președintele Klaus Iohannis, sunt în stare să modernizeze România”

0

Invitat la postul local de televiziune Tv1 Satu Mare, consilierul județean, Adrian Cozma, a comentat subiectul momentului în România: căderea Guvernului Dăncilă. Consilierul a numit căderea guvernului „un pas spre normalitate” și a dezbătut câteva subiecte interesante atât de interes național, cât și local, dar a vorbit și despre efectele pe care le are în acest moment faptul că România nu mai are un guvern.

Acesta a comentat, printre altele, majorările salariale din ultimi doi ani guvernului Dăncilă, unele drept ”bine venite”, iar altele ”nejustificate” în unele domenii.

”Din 2012 lucrurile nu am merg prea bine în viața românilor de zi cu zi, lăsând la o parte chiar și acele măriri salariale în unele domenii, care nu spun că nu sunt binevenite, nivelul de trai trebuie ridicat însă, noi trebuie să aven responsabilitatea de a ne asigura că acele venituri, poate puțin nejustificate pentru anumite domenii, să le putem și susține. Să fie sustenabile. Vedem ce s-a întâmplat în ultima perioadă, în ultimii 2 ani, cu bugetele autorităților locale, vedem ce se întâmplă în agricultură, infrastructură, economie. România trebuie să intre în normalitate, iar acest lucru nu-l pot face decât profesioniștii”

Cozma a comentat și miniștrii ajunși în cele mai înalte funcții nejustificat și care s-au perindat în ultimii 2 ani în guvern numiți de un ministru la fel de incompetent – Viorica Dăncilă, pe care de asemenea, nivelul de cultură, intelectul, pregătirea, nu au recomandat-o pentru cea mai înaltă demnitate publică din guvernarea unei țări.

”Trebuie evaluate rapid deficiențele care există, trebuie să avem un buget, trebuie pregătit bugetul pentru anul 2020, iar toate aceste nu poți să le faci decât cu profesioniști. Vă spun cu toată încrederea că PNL are oricând la dispoziție un guvern, resursă umană pentru pentru a asigura un guvern, suplu, un guvern eficient, un guvern care să poată genera performanță. 16 oameni bine pregătiți”, a transmis Adrian Cozma.

Consilierul județean a afirmat că PNL va putea pune capăt haosului și corectate urgent ordonanța 114, impozitarea salariilor, supraacciza la carburanți, impuse de PSD. Este nevoie și de reevaluarea performanței în administrație și găsirea deficiențelor în ceea ce privesc unele legi, a mai spus Cozma.

Despre pesta porcină, o problemă cu care ne confruntăm constant în județul Satu Mare, consilierul județean a afirmat că a fost gestionată într-un mod deficitar și contra românilor, care astăzi mai trăiesc din creșterea animalelor.

Alegeri anticipate

Adrian Cozma nu vede posibilitatea alegerilor anticipate. Înainte de toate, acest lucru trebuie văzut dacă este posibil din punct de vedere tehnic, afirmă consilierul.

”Este foarte greu să ajungem în această situație. Criza politică s-ar adâncii. S-a adoptat moțiunea de cenzură, mâine, probabil, se va vedea la cursul valutar. România nu are nevoie de o criză lungă, România are nevoie de stabilitate. Urmează trei cicluri de alegeri care trebuie pregătite. Nu trebuie să ajungem iar în situația în care am fost în 2014, în 2016, când românii din diaspora nu au putut vota. Să ne trezim iar în aprilie că nu avem buget (n.r bugetul județului Satu Mare a fost adoptat abia în aprilie a.c).

Alegeri locale 

Alegerile locale ar trebui să aibă loc în două tururi, spune Cozma. ”O largă majoritate a conștientizat, tot pentru democrație, că trebuie să trecem din nou la alegerile locale în două tururi. Infrastructura, cu miniștrii care doar au desenat autostrăzi, spitalele regionale, absorbția fondurilor europene, legislația privind administrațiile locale, investițiile și nu în ultimul desemnarea unui comisar european sunt aspecte care trebuie luate în vedere imediat”, potrivit lui Cozma.

Cum este văzută România în Europa

Liberalul a transmis că viitorul guvern, fie el format chiar și din mai multe partide, va trebui să comunice foarte bine, și să fie alcătuit din oameni profesioniști.

”Acum poate fi un moment de unitate națională, în care toate partidele, în afara de PSD, să vină la masa discuțiilor și să propună soluțiile necesare pentru a ieși din această criză politică”, a spus liberalul Cozma.

Adrian Cozma a mai declarat, în cadrul aceleași emisiuni, faptul că PSD a încercat tot timpul să transmită un mesaj de ”euroscepticism”, cum că Europa nu ar vrea binele României.

”Să fim realiști, noi avem la dispoziție bani Europeni, care, din păcate, din cauza legislației pe care noi o creăm și incompetența administrațiilor noastre, de multe ori se dovedește că nu reușesc să absoarbă acei bani europeni, la dispoziția noastră, pentru a dezvolta comunitățile noastre”.
Acolo unde primarii au înțeles cum să absoarbă aceste fonduri europene, acele comunități s-au dezvoltat. Dacă s-a putut la Oradea, se poate și la Satu Mare. Administrațiile liberale au înțeles cel mai bine acest lucru. ”

Liberalul Cozma este de părere că o guvernare profesionistă va putea scoate România din „bezna” PSD.

”Avem toate premisele că PNL, alături de președintele Klaus Iohannis, cu care are un parteneriat solid, sunt în stare să modernizeze România. O guvernare profesionistă va face ca România să iasă din impas”, a conchis consilierul județean Adrian Cozma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.