G4media: Primele nume de miniștri vehiculate pentru viitorul guvern PNL

0

Potrivit unor surse G4media, în interiorul partidului PNL au început deja să se vehiculeze primele nume de miniștri care ar putea face parte dintr-un viitor guvern condus de Ludovic Orban.

Surse liberale au explicat că încă nu au fost discuții formale despre ministere și miniștri, dar că, în diverse grupuri de lucru ale partidului, sunt luați în calcul, în primul rând, specialiștii pe diverse domenii.

De asemenea, niciun nume de ministru nu a fost până acum discutat cu președintele Klaus Iohannis, cel care va avea un cuvânt greu de spus în ceea ce privește componența viitorului Cabinet.

Printre numele vehiculate până acum se numără cel al secretarului general al PNL, Robert Sighiartău. El este dat ca 100% sigur că va ocupa un portofoliu de ministru, cel mai probabil cel al Dezvoltării Regionale.

Potrivit surselor din PNL, Turcan ar urma să preia portofoliul Educației.

Deputatul Virgil Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru Industrii, este vehiculat la un posibil Minister al Energiei și Economiei, în cazul în care cele două vor fi comasate. Totuși, sunt discuții în partid să se facă o comasare între Ministerul Energiei și Departamentul de Schimbări Climatice din Ministerul Mediului, pe modelul Comisiei Europene, minister care să se numească al Energiei și Schimbărilor Climatice.

”Din comasarea Energiei cu Economia ar rezulta un minister greu de gestionat, cu multe probleme, așa cum s-a întâmplat și în trecut când a mai funcționat în această formulă”, au declarat surse liberale pentru G4Media.ro.

Alte nume vehiculate pentru a prelua portofolii de miniștrii sunt: Rareș Bogdan la Apărare sau Interne, Vlad Nistor la Cultură, Emil Hurezeanu sau Cristian Diaconescu la Externe, Lucian Bode la Transporturi și Emil Dumitru la Agricultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.