Locuințe ANL pentru medici. Peste 60 de dosare depuse, iar din 16 locuințe pregătite, doar 13 vor fi date în folosință

0

În ședința de consiliu județean de vineri, 11 octombrie, consilierii județeni au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind aprobarea listei solicitanților care au acces la locuință, a Listei solicitanților care nu au acces la locuință și a Listei de prioritate pentru acordarea locuințelor destinate închirierii, în mod exclusiv pentru tineri specialiști din sănătate, din fondul de locuințe A.N.L., aflate în administrarea Consiliului Județean Satu Mare.

Pentru medicii care ar putea profesa în județul Satu Mare, sunt pregătite 16 locuințe ANL. Consilierii județeni au aprobat astăzi listele solicitanților care au acces la locuințe, al celor care nu au acces și lista de prioritate pentru acordarea acestor primelor 13 locuințe din blocul ANL, construit pe strada Tudor Vladimirescu.

Interesant este tocmai faptul că dintre cele 16 locuințe ANL, doar 13 sunt pregătite pentru medici, lucru constatat de consilierul județean Adrian Cozma, care și-a adus aminte că în ședința de consiliu județean din data de 27 iunie 2018, pe listă locuințelor ANL pentru medici se aflau 16, și nu 13, așa cum era notat în ședința de astăzi, în proiectul de hotărâre. Ceea ce înseamnă că 3 dintre cele 16 au rămas neocupate.

Consilierul Adrian Cozma a afirmat că ar fi păcat ca din atât de multe dosare depuse, nici măcar cele 16 locuințe disponibile să nu fie ocupate toate. Tot acesta a pus la îndoială campania de informare a managerului pentru locuințele ANL.

Pataki a spus că a primit înapoi de la Minister observațiile legate de aceste criterii, s-a mai votat o dată criteriile și a fost nevoie să renunțe la unele dosare.

Mai mult, în 2018 au fost 60 de cereri de locuințe venite din partea medicilor, însă numai 13 au fost aprobate după mai bine un an, și chiar dacă 16 au fost pregătite pentru a fi date în folosință, 3 au rămas neocupate.

Inițial, au fost aprobate 15 locuințe pentru a fi date spre locuință, în cele din urmă s-a stabilit că două dintre cereri nu îndeplinesc totuși condițiile, astfel au rămas 13 în final.

Pataki a explicat că înainte de aplicarea criteriilor de evaluare pe care au fost obligați să le aprobe de două ori deoarece nu s-a primit avizul de la ANL, Consiliul Județean și Spitalul Județean au primit cereri de mână.

Cererile în scrie de mână, pe care Pataki le-a catalogat drept ”procese verbale” și cererile dosar, sunt două lucruri diferite, a ținut șeful CJ să lămurească.

Pataki a susținut că ministerul este cel care le-a pus „bețe în roate”.

După ce a fost ridicată problema în consiliul județean de către Cozma, Pataki a spus că va întreba în scris ANL-ul dacă se pot repeta procedura cu exact aceleași criterii pe care le-au aprobat data trecută, pentru a nu mai aștepta după un aviz degeaba, iar cele 3 locuințe rămase să fie și ele ocupate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.