Rareș Bogdan: Modificarea legislației electorale, pentru a avea alegeri locale în două tururi, ar consolida democrația din România!

1

Într-o postare pe Facebook, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, susține că aceia care susțin că legislația electorală nu ar permite o modificare, în sensul revenirii la alegeri locale în două tururi de scrutin, s-ar înșela.

Acesta susține că o astfel de modificare legislativă ar fi în spiritul prevederilor Constituției României, dar și al recomandărilor Comisiei de la Veneția, în sensul în care, nu numai că nu restrânge drepturile electorale, ci garantează o mai bună reprezentativitate a cetățenilor.

”Mai pe românește: dacă se consolidează democrația, este permis!!!”, concluzionează politicianul liberal.

Opinia hotărâtă a lui Rareș Bogdan, în această chestiune, pare a fi diametral opusă poziției asumată de UDMR, care a transmis prin comunicatorii săi, luni, că o astfel de modificare nu ar fi o prioritate în momentul de față…

„Ești primar și dacă ești ales cu 80%, și dacă ești ales cu 40%, ești la fel de legitim. Dacă noi vrem să intoxicăm dezbaterile publice în acest moment, atunci trebuie să introducem și această dezbatere. Există și recomandarea Comisiei de la Veneția, nu ne putem face că acele recomandări care ne plac sunt obligatorii, acele recomandări care nu ne plac sunt facultative pentru România, și decizia Curții Constituționale. Toată lumea era supărată pe PSD atunci când ei au schimbat legislația electorală în mai sau iunie , imediat după alegerile europarlamentare, prin OUG. Eu nici nu vreau să mă gândesc că vine un guvern că se va comporta la fel când e vorba de ordonanțe de urgență, de sistemul electoral.  Noi nu am susținut și nu susținem în continuare această modificare”, a spus Kelemen Hunor, conform G4Media.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.