UDMR nu va susține un guvern PNL, dacă va modifica legea alegerilor locale și se va reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin

0

Potrivit unor surse politice G4media, UDMR nu va susține un guvern PNL, dacă va modifica legea alegerilor locale și se va reveni la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, i-ar fi transmis Kelemen Hunor președintelui Iohannis, în timpul consultărilor de la Cotroceni.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, ar mai fi cerut în timpul întâlnirii de vineri ca liberali considerați anti-maghiari din cauza unor ieșiri publice, precum Rareș Bogdan sau Florin Roman, să nu facă parte din viitorul cabinet.

PNL, USR și PMP au depus fiecare partid câte un proiect pentru revenirea la vechiul sistem de vot, care a fost schimbat de PSD pentru a-și maximiza scorul electoral la locale în iunie 2016.

Proiectul USR privind alegerea primarilor în două tururi a fost respins în urmă cu două săptămâni de Comisia de administraţie din Senat. La cele şapte voturi „împotrivă” a contribuit şi un senator UDMR, relatează adevărul.ro.

Pentru respingerea iniţiativei legislative au votat senatorii PSD Florin Cârciumaru, Eugen Dogariu, Carmen Dima, Liviu Mazilu, Lucian Trufin şi Roxana Paţurcă, dar şi senatorul UDMR Cseke Attila. În favoare, au votat doar senatorii Florina Presadă (USR) şi Cătălin Toma (PNL).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.