Ultimul termen în cazul odioasei crime din octombrie 2018. Două persoane au fost ucise cu sânge rece, în Satu Mare

1

Instanța va decide mâine ce pedeapsă va primi sătmăreanul care în urmă cu 1 an a ucis un bărbat și pe fiul acestuia cu probleme de handicap, după ce a intrat în casa celor doi să-și recupereze o mai veche datorie, așa cum susține ucigașul, Iosif Pop. Instanța urmează să se pronunțe cu privire la pedeapsa pe care ucigașul de 35 de ani o merită: între 15 și 25 de ani de închisoare sau închisoarea pe viață, așa cum cere avocatul apărării.

Pe 30 octombrie 2018,  când s-a întâmplat odioasa crimă, cei doi, tată și fiu, locuiau singuri de mai bine de 20 de ani într-un apartament din Satu Mare, după ce soția și respectiv mama celor doi a murit. Tânărul s-a născut cu probleme de sănătate și era imobilizat la pat.

Bărbatul de 74 de ani și fiul acestuia au fost omorâți cu sânge rece de un tânăr, pe atunci în vârstă de 34 de ani.

Instanța a declarat închisă faza cercetării judecătorești.

Instanța a hotărât că în data de 30 octombrie 2018, pe fondul unui conflict cu bărbatul de 74 de ani, care a refuzat să-i dea bani, ucigașul i-a aplicat bărbatului și fiului său mai multe lovituri în zone vitale ale corpului cu un obiect înțepător.

Pentru bărbatul în stare de recidivă post executorie s-a cerut pedeapsa la închisoare pe viață de către partea civilă, avocatul fiicei și surorii celor două victime, a solicitat pedeapsa cu închisoarea pe viață pentru criminalul Pop Iosif.

Ucigașul și-a motivat și gestul, dar s-a contrazis. Potrivit inculpatului, bărbatul în vârstă de 74 de ani, care era văduv de aproape 30 de ani, îi era dator cu suma de 4.500 de lei și a intrat în apartament pentru a-și recupera banii.

Martorii au declarat la acel moment faptul că cei doi nu aveau probleme cu banii. Tatăl avea pensie, iar fiica bărbatului este plecată în străinătate, acolo unde lucrează ca și profesor și le trimitea bani lunar celor doi.

Ucigașul a încercat să minimalizeze gravitatea faptelor sale. Avocatul apărării victimelor, Adrian Cozma, a susținut în fața instanței că declarațiile inculpatului au fost total nesincere. Ucigașul a declarat în fața instanței că victimele îi datorau bani, însă, în aceeași declarație, asta a susținut că nu a fost niciodată în casă victimelor până la acel moment, totuși acesta știa de existența celui de-al doilea bărbat. Avocatul părții civile a susținut în fața instanței că inculpatul îl teroriza pe bărbatul de 74 de ani cerându-i bani constat, iar în momentul în care victima s-a opus, acesta a trecut la gestul extrem.

Ucigașul, Pop Ioan Iosif, a încercat să determine instanța să-i rețină circumstanțe atenuante.

Avocatul Cozma a mai subliniat faptul că gravitatea acestei crime este cu atât mai mare cu cât, tânărul cu handicap se afla în imposibilitatea de a se apăra sau de a-și apăra tatăl și a asistat la uciderea lui, ca mai apoi să fie ucis și el. El a cerut pentru inculpat detenția pe viața și nu pedeapsa cu închisoarea între 15 și 25 de ani. În plus, ucigașul mai are antecedent penale și poate reprezenta un pericol pentru societate în cazul în care va ieși peste 13, 14 ani din închisoare, dacă instanța îi va aplica pedeapsa minimă, a mai precizat avocatul.

Instanța se va pronunța cu privire la pedeapsa crimei odioase, mâine, 15 octombrie, în jurul orei 13:00.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.