Foto. Festivalul baloanelor cu aer cald „Maramureș Balloon Fiesta 2019”

0

În perioada 5-12 octombrie, a avut loc, în Maramureș, festivalul baloanelor cu aer cald Maramureș Balloon Fiesta. Proiectul are un impact și o relevanță națională și internațională. Este centrat în județul Maramureș, anul acesta având loc în Țara Lăpușului.

„Maramureș, plai cu zbor” este festivalul bucuriei, construit în jurul fusului de lemn ca stâlp al identității culturale, maramureșene. Sloganul Maramureș, plai cu zbor, este o adaptare a vechiului cântec tradițional ”Maramureș, plai cu flori”, sintagmă care vorbește despre dragostea pentru natură, despre armonie și ospitalitate.

Festivalul baloanelor a avut loc pe un tărâm desprins parcă dintr-un basm. Localnicii îi spun „Șăsu Rogozului” și este așezat între satele Rogoz și Lăpușul Românesc, fiind înconjurat la orizont de frumoasele dealuri Huden și Hudieș și de muntele Șatra, loc încărcat de istorie și legendă.

Comunitatea care viețuiește pe aceste meleaguri, mărturisește că este foarte bucuroasă de faptul că că zona lor găzduiește un eveniment inedit, pentru întregul Maramureș rural.

Maramureș Baloon Fiesta 2019 a fost organizat de Asociația S.E.N.S, în parteneriat cu Aeroclubul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.