Oficial. Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Ludovic Orban

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, 15 octombrie 2019,  la Cotroceni, că l-a desemnat pe președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, pentru funcția de premier al României.

Acum puține zile a trecut moțiunea de cenzură și a căzut guvernul PSD și e foarte bine așa. Pentru că PSD din 2017 a avut trei guvern care au dăunat grav României. PSD a inhibat efectiv dezvoltarea României și ne-a ținut pe toți pe loc. Acest lucru a fost constatat de toate partidele din Opoziție și așa a fost posibilă moțiunea de cenzură, care a fost un real succes pentru opoziție
După consultările cu partidele parlamentare am tras concluzia pe care am spus-o și după prima rundă de consultări, că se conturează un guvern în jurul PNL. PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că sunt dispuși să-și asume guvernarea în această perioadă de tranziție.
Guvernul care va fi instalat va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Și dacă veni vorba de ele, personal cred că anticipatele sunt o soluție foarte bună, dar nu acum, cu guvernul Dăncilă interimar”, a transmis președintele Kalus Iohannis.

Liderul PNL a fost este prezent alături de președinte.

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *