Un singur spital, 45 de milioane de euro investiție, la Cluj

0

Spitalul Județean Cluj va beneficia de investiții de 45 de milioane de euro.

Licitația pentru proiectarea și execuția investiției în care își vor desfășura activitatea Secția Clinică Neurochirurgie și Centrul de Patologie Vasculo-Cerebrală, a fost publicată. 30 de milioane de euro vor acoperi serviciile de proiectare, execuția lucrărilor de construcții și dotare.

Valoarea totală a investiției se ridică la 45 de milioane de euro, din care aproximativ 30 de milioane vor acoperi serviciile de proiectare, execuția lucrărilor de construcție și dotare (doar pentru acele utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj).

15 milioane de euro se vor investi în dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație. Proiectul implică atât renovarea, cât și recompartimentarea clădirii de 3810 mp, în care, la momentul actual, funcționează Compartimentul de Clinic de Medicina Muncii, cât și construirea unui pavilion nou, cu o suprafață de 4263 mp, conectat clădirii existente.

Dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație – CT , RMN, neuroangiogaf, sisteme de neuronavigație, sală de operații hibrid – va face obiectul unei proceduri de atribuire distincte.

Astfel, Secția Clinică Neurochirurgie, în care, anual au loc peste 2.300 de intervenții chirurgicale, va putea asigura soluționarea terapeutică adecvată a patologiei cerebro-vasculare, principala cauză a de mortalitate și morbiditate cu handicap neurologic major în populația generală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.