Viorica Dăncilă: “Îmi voi încheia mandatul de prim-ministru având convingerea că mă pot uita în ochii fiecărui român ştiind că nu am luat nicio decizie împotriva lor”

0

Viorica Dăncilă, premierul demis, a făcut câteva declarații de presă după ce preşedintele Iohannis a anunţat că îl numește pe Ludovic Orban pentru postul de premier. Șefa guvernului demis la moţiunea de cenzură a lansat un atac la adresa lui Iohannis şi Iohannid.

De asemenea, președintele PSD a anunţat că partidul nu va vota guvernul lui Iohannis şi l-a invitat pe preşedinte la o confruntare, în faţa românilor, “unu la unu”.

Dăncilă l-a numit pe Ludovic Orba cel mai mare susţinător al măsurilor de austeritate și l-a acuzat că n-are niciun program de guvernare şi nicio majoritate.

“Am văzut declaraţiile preşedintelui Iohannis şi propunerea de premier. După toate aceste zile de aşteptare, vedem un sigur lucru din partea preşedintelui, că propunerea de premier este chiar unul dintre cei mai vocali promotori ai măsurilor de austeritate cu care ne-au ameninţat partidele de dreapta. În rest, acelaşi amatorism şi acelaşi mare nimic de până acum, niciun program de guvernare, nicio echipă guvernamentală, niciun plan şi aparent nici măcar o majoritate”, a declarat Dăncilă.

Dăncilă, premier al unui guvern care a dus la cifre record inflaţia, deficitele bugetare, dobânzile la care se împrumută România – a acuzat partidele care au votat moţiunea că sunt de crasă iresponsabilitate şi că îşi bat joc de români şi de viitorul ţării, potrivit Epoch Times România.

“Pentru că cei care au dat jos Guvernul PSD nu se pot pune de acord pentru a forma şi susţine un nou Guvern, pentru că se întâmplă ceea ce am spus în nenumărate rânduri, aceşti oameni ştiu doar să distrugă, nu au pus nimic în loc, nu au nicio viziune. Este de o crasă iresponsabilitate să dai jos Guvernul şi să nu ai nicio soluţie de înlocuire. Partidele care au votat moţiunea de cenzură au toată răspunderea privind formarea noului Executiv. Iar dacă nu îşi asumă repede această răspundere, înseamnă că şi-au bătut joc de români şi de viitorul ţării”, a adăugat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a anunţat că PSD nu va vota “guvernul lui Iohannis”, deşi acest lucru riscă să prelungească criza politică. Nu în ultimul rând, a încercat să acrediteze, în electoratul PSD, ideea că dacă vor veni la putere, liberalii vor trece la măsuri dure de austeritate care-i vor afecta pe cetăţeni.

“Aşa cum am spus şi zilele trecute, vreau să fie foarte clar. PSD nu va vota Guvernul lui Iohannis. În lipsa unui program de guvernare asumat, tot ce avem sunt declaraţiile şi ameninţările liberalilor cu tăieri de pensii şi salarii, cu concedieri şi restructurări, cu sistarea măsurilor de sprijin pentru anteprenori, cu majorări de impozite şi taxe.

Noi nu putem da un vot de încredere unor asemenea oameni care vin să distrugă şi să elimine toate creşterile implementate în ultimii ani. Şi acest lucru vreau să fie foarte clar. Noi nu ne batem joc de viitorul românilor. Nu vom gira aruncarea României în nesiguranţă şi în sărăcie din cauza unor oportunişti care nu văd mai departe de preluarea puterii”, a susţinut Dăncilă.

Nu în ultimul rând, fostul premier l-a acuzat pe preşedintele Iohannis, de încălcarea Constituţiei şi tot Dăncilă l-a invitat pe şeful statului la o dezbatere, faţă în faţă cu ea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.