Senatul a respins propunerea legislativă de revenire la alegeri locale în două tururi de scrutin. Liberalul Florin Roman susține că senatorii PSD și UDMR au votat ”împotrivă”!

0

 

Această propunere legislativă fusese inițiată de USR, primise raport de respingere și la nivelul Comisiilor și a pierdut la vot în plenul Senatului, cu 47 de voturi ”împotrivă”și doar 33 ”pentru”.

Președinții celor două comisii din Senat, care au dat raport negativ acestei propuneri legislative, sunt baronul PSD de Gorj, Florin Cârciumaru și senatorul Șerban Nicolae.

Motivul invocat de cei doi pesediști a fost un așa-zis ”Cod de bune practici în materie electorală”, conform căruia sistemul electoral nu ar putea fi amendat cu mai puțin de 1 an înainte de alegerile propriu-zise.

 

Liberalul Florin Roman a reacționat, printr-o postare pe Facebook, în care a susținut că această modificare legislativă a picat la vot, din cauza PSD și UDMR…

Remintim că, deunăzi, și Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, se declarase în favoarea susținerii acestei propuneri legislative, demontând pretextele invocate de PSD, conform unor coduri de bune practici improvizate…

Rareș Bogdan: Modificarea legislației electorale, pentru a avea alegeri locale în două tururi, ar consolida democrația din România!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.