Cuc, ministrul demis al Transporturilor pleacă „satisfăcut”, după ce ”a stat numai pe șantiere”. PSD va inaugura o autostradă pe care se va merge cu 80 km pe oră, iar camioanele au interzis

0

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că pleacă de la şefia ministerului cu un „sentiment de mare satisfacţie”, pentru că s-a muncit mult. Cuc a afirmt că „şantierele duduie”, că „avem autostrăzi construite” şi că nu va lăsa în minister „o grea moştenire” și a stat numai pe șantiere, iar anul acesta s-au inaugurat 21 de km de autostradă, potrivit Agerpres.

“Voi pleca din minister cu sentimentul de mare satisfacţie, pentru că s-a muncit mult. S-au lansat proiecte de peste 10 miliarde de euro, avem autostrăzi construite, şantierele duduie, deci se munceşte, dar asta a fost rodul echipei pe care am coordonat-o şi al faptului că m-am implicat personal, am stat numai pe şantiere”, a spus Cuc.

Ministrul demis al transporturilor, Cuc, a adăugat că este convins “că oricine va veni la minister nu va fi atât de inconştient încât să nu susţină mediul economic românesc” şi a asigurat că va veghea asupra acestui lucru din postul de parlamentar.

Cuc a declarat că nu există autostradă pe care să nu se lucreze, sperând că toate proiectele de infrastructură vor fi duse mai departe.

“De dimineaţă am fost la Piteşti-Sibiu, la Boiţa, s-a început construcţia, cea mai aşteptată autostradă, ei bine, acum nu mai ştiu care e cea mai aşteptată, pentru că aşteptată e şi Ploieşti-Braşov, şi Autostrada Transilvania. Se lucrează. Nu există autostradă pe care să nu se lucreze. Eu sper ca infrastructura să nu devină un element de ambiţie. […] Sunt convins că unii vor acuza greaua moştenire. Dacă aş fi lăsat ce mi-au lăsat mie tehnocraţii… La Transporturi nu există o grea moştenire. Poate există doar incompetenţă din partea celor care vin. Mai mult nu poate fi vorba”, a declarat ministrul demis.

Cuc, alături de PSD, vor inaugura o autostradă pe care se va merge cu 80 km pe oră, iar camioanele au interzis.

Consultantul care face expertiza tehnică pe lotul 3 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva a recomandat deschiderea tronsonului dintre Ilia și Holdea ( jud. HD) cu restricție de tonaj de 7,5 tone și limitare de viteză de 80 de km/h, potrivit newsweek.ro.

S-ar putea face chiar săptămâna viitoare dacă se rezolvă și problema descărcării nodului rutier de la Holdea care, încă nu a fost recepționat.

Ministerul Transporturilor a reziliat contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva invocând grave probleme de calitate în timp ce constructorul din Spania susține că lucrările sunt conforme.

Deschiderea autostrăzii -fie și cu interdicție pentru camioane- ar mai reduce aglomerația de pe DN 7 Valea Mureșului respectiv, DN 68 A Săcămaș-Holdea-Margina, scrie romania-actualitati.ro.

Practic, pentru șoferii cu autoturisme și autoutilitare ușoare de la Sibiu la vama Nădlac 2 ar mai rămâne un tronson de 15 km lungime fără autostradă și cu deviere pe DN 68 A.

Foto: Neswweek

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.