Planul PSD în ziua moțiunii a fost ca Tarom să anuleze patru curse interne sau să blocheze vânzarea biletelor

0

În cadrul unei ședințe restrânse a liderilor PSD, ținută pe 9 octombrie, cu o zi înaintea votului pentru moțiunea de cenzură, s-a discutat posibilitatea ca TAROM să anuleze a doua zi patru curse interne cu destinația București. Este vorba de zborurile care decolau din Timișoara, Oradea, Baia Mare și Suceava, potrivit universul.net.

Informația a fost confirmată de surse din PSD care au mai adăugat că a existat și un plan B. Și anume, ca în cazul în care nu pot fi anulate cursele invocându-se motive tehnice sau meteorologice, să fie cumpărate toate biletele rămase libere având în vedere că nu toți parlamentarii care urmau să se deplaseze la București își cumpăraseră bilete.

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat miercuri, în cadrul unei emisiuni Tv, că directorul Tarom a fost demis marți seară pentru că nu ar fi fost de acord să țină la sol avioanele în ziua moțiunii de cenzură. Totul în contextul în care mai mulți parlamentari ai opoziției au venit atunci la București cu diferite curse pentru a vota moțiunea.

”Guvernul Dăncilă nu mai poate să facă decât prostii, ceea ce face. Uitați-vă ce face Cuc la Ministerul Transporturilor. Demiteri de directori din niște motive foarte străvezii. Sunt foarte mulți în Tarom cei care spun că demiterea directoarei este pentru că ea a refuzat să țină avioanele la sol la moțiunea de cenzură, ca să nu vină parlamentarii pentru că erau cursele de la Iași, Timișoara, Cluj, care aduceau peste 20 de parlamentari ai opoziției și care dacă n-ar fi aterizat la timp, nu puteau să vină să voteze moțiunea. Asta se vorbește la Tarom, să nu credeți că inventez”, a declarat Ludovic Orban.

Mădălina Mezei a fost schimbată marți seară din funcția de director TAROM. Decizia survine la finalul mandatului de ministru al Transporturilor al lui Răzvan Cuc, în condițiile în care Guvernul Dăncilă a fost demis în urma moțiunii de cenzură.

Nu se știu exact motivele pentru care planul nu a mai fost pus în aplicare, dar un scenariu vehiculat este că Mădălina Mezei, directorul general al TAROM, a refuzat să coopereze. Dealtfel, Mezei a și fost demisă din funcție, marți.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că nu este nimic adevărat și că directorul general TAROM a fost schimbat pentru că nu a vrut să semneze un contract pentru achiziția de avioane așa cum stabilise Consiliul de Administrație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.