Regina-Mamă Elena se întoarce acasă după 71 de ani

0

Regina-Mamă Elena se întoarce definitiv din exil, pentru a fi în cele din urmă înmormântată la Curtea de Argeș. Aceasta este povestea prea puțin cunoscută a unei femei care a salvat mii de oameni și care și-a pus viața întreagă în serviciul românilor.

Aeronava care a adus în țară osemintele Reginei-Mamă Elena, a aterizat astăzi, 18 octombrie, pe Aeroportul Internațional Otopeni din București.

La Aeroport a avut loc un ceremonial militar și religios, la care au participat Majestatea Sa Margareta și și membrii ai familiei Regale, reprezentanți ai instituțiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe Române, Armatei Române, Corpului Diplomatic și ai altor confesiuni și religii din România.

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Mitropoliții Nifon și Iosif, alături de Episcopul vicar patriarhul Varlaam Ploieșteanul. Ierarhii au oficiat o slujbă de pomenire pentru Regina Elena.

La ora 11:45, cortegiul funerar a plecat de la Aeroportul Otopeni spre Palatul Elisabeta. Sicriul a fost depus în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta, iar între 12:45 și 16:00, cortegiul funerar se va deplasa la Curtea de Argeș.

Sicriul Reginei Elena va fi depus în Catedrala istorică Episcopală și Regală, astăzi, 18 octombrie 2019, la ora 16:45. Începând cu ora 17:15, publicul se va putea închina și reculege la catafalc.

Regina Elena a decedat în exil pe 29 noiembrie 1982, fiind înmormântată în cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.