A vrut Cuc să deturneze avioane la ordinul lui Dăncilă? Încearcă Premierul să-l ”albească” pe Ministrul Transporturilor cu ajutorul Corpului de Control?

1

Deunăzi, fosta șefă a TAROM l-a pârât la presă pe Răzvan Cuc, ”subtilul” Ministru al Transporturilor din Guvernul Dăncilă, că ar fi vrut să țină avioanele la sol, în ziua moțiunii, pentru ca moțiunea să nu treacă.

Principalul beneficiar al unei decizii eventuale de întârziere a avioanelor vizate – demers pe care jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a categorisit drept ”act de terorism”  – ar fi fost tocmai Premierul Dăncilă.

Deși Cuc a recunoscut că a cerut șefei TAROM lista cu parlamentarii ce urmau să zboare în ziua moțiunii, neagă că i-ar fi cerut să întârzie zborurile acestora.

Pentru a ”lămuri” chestiunea, sau, poate, pentru a-l albi pe Cuc, Premierul interimar -demis Dăncilă a trimis Corpul de Control al Premierului la TAROM…

Am discutat cu domnul Cuc, a negat toate aceste lucruri legate de avioane, de întârziere, de rămânerea la sol. Nu aş vrea să mă implic, dar eu cred că acest lucru nu se putea. Gândiţi-vă că dacă se întârzia 10 minute, era vinovat premierul şi nu cred eu că domnul Cuc ar fi luat o decizie care m-ar fi pus pe mine în primul rând într-o situaţie neplăcută”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai fost întrebat dacă PSD susţine înfiinţarea unei comisii de parlamentare de anchetă în acest caz. “Nu am nimic împotrivă, este dreptul lor să depună această cerere. Eu, încă prim-ministrul interimar, vreau să văd rezultatele controlului făcută de către Corpul de Control al primului ministru”, a explicat Dăncilă, conform ziarului Adevărul.

Întreaga presă centrală sugerează că atitudinea lui Dăncilă este una de protejare a lui Cuc, ceea ce îndreptățește suspiciunea că, poate, Ministrul Transporturilor executa un ordin al Premierului.

Cum niciun unul, nici celălalt, nu s-au distins prin intuiții foarte inteligente, ca demnitari, o astfel de concluzie nu ar fi de neluat în considerare – e posibil ca Premierul și Ministrul să nu fi realizat că deturnarea unor avioane reprezintă un act terorist…

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.