Președintele și ”potaia de pripas” – fabulă politică improvizată

0

Printr-o postare savuroasă pe contul său de social media, intitulată ”Tăriceanu, ia-ți și tu unul!”, cu probează certe veleități de fabulă politică, fostul Președinte Traian Băsescu i-a dat, duminică, o replică inoubliabilă, șefului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

După ce enumeră elementele de esență ce-i diferențiază, Băsescu îl declară pe Tăriceanu drept un politician ce trăiește din trădare

”Fabula” lui Băsescu se încheie fabulos, cu un sfat adresat lui Tăriceanu, în contextul negocierilor pentru formarea unui nou Guvern:
” (n.red. Tăriceanu) Când vei merge cu basca în mână la PNL să-ţi negociezi preţul trădării, intră în sediul central din Modrogan pe uşa din spate. Acolo, la intrare, se află o tavă cu ciolane pentru potăi de pripas. Ia-ţi şi tu unul”, susține, pe Facebook, ex-Președintele Băsescu.

 

Aceasta este postarea integrală a lui Traian Băsescu, postare care a strâns peste 5000 de like-uri în câteva ore de la apariția sa…

 

Tăriceanu, ia-ţi şi tu unul!
Mânat de ură şi aroganţă „marele campion” al trădărilor, Tăriceanu, proaspăt văruit în opozant, vrea eliminarea PMP din orice variantă de participare la guvernare, ca şi cum PMP ar fi fost până acum servitor prin curtea PSD şi nu ALDE, cu uşierul şef Tăriceanu.
Şi ca argument suprem al poziţiei sale, fostul manechin foloseşte acuzaţiile aduse mie de Consiliului CNSAS majoritar PSD. Iar dacă discută despre justiţie, hai să vedem :
1.Eu sunt acuzat de CNSAS şi am un proces civil care va fi judecat în final la ICCJ (am pierdut la Curtea de Apel şi fac recurs) .
Tăriceanu este acuzat de DNA pentru fraude şi nu va fi judecat de nimeni ;
2.Eu m-am prezentat în instanţă de la prima citaţie, fără a încerca să tergiversez procesul.
Tăriceanu a tergiversat aproape un an analiza dosarului său în Comisia Juridică a Senatului;
3.Eu m-am prezentat în faţa judecătorilor fără niciun fel de amânare .
Tăriceanu, „adevărat bărbat”, s-a ascuns în spatele majorităţii PSD din Senat care prin vot a respins începerea urmăririi penale ;
4.Eu voi avea o decizie definitivă şi irevocabilă a justiţiei (şi sper că va fi una favorabilă mie) .
Tăriceanu va târâi după el suspiciunea de participare la fraudă pentru că i-a fost frică să meargă în faţa judecătorilor.
Tăricene, mai citeşte o dată postarea şi vezi diferenţa dintre noi în privinţa justiţiei . Asta te va lămuri de ce eu am câştigat de câte două ori Primăria Capitalei şi Palatul Cotroceni, iar tu ai trăit în politică numai din trădarea partenerilor politici, ca să primeşti câte ceva de la cei pentru care ai trădat .
Şi un sfat : când vei merge cu basca în mână la PNL să-ţi negociezi preţul trădării, intră în sediul central din Modrogan pe uşa din spate.
Acolo, la intrare, se află o tavă cu ciolane pentru potăi de pripas. Ia-ţi şi tu unul.
Iar dacă la plecare ieşi tot pe uşa din spate, mai ia unul că nu le numără nimeni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.