Prima companie de automotive cu capital 100% românesc deschide o nouă unitate de producție la Oradea: se creează, astfel, 600 noi locuri de muncă!

0

Valtryp, compania fondată în anul 1994 de către Valeriu Trip, este specializată în producerea de volane îmbrăcate în piele.

Primul export de volane îmbrăcate în piele l-a efectuat în ianuarie 1995.

Locul de producţie a fost, iniţial, propria casă. Povestea acestei companii este fascinantă.

De câte ori plecam în străinătate şi vedeam fabricile acelea frumoase ale lor, mă întrebam: Oare când voi putea face şi eu aşa ceva în ţara mea? Doamne, mă rugam, ajută-mă să pot face în ţara mea o fabrică la fel de bună ca a lor, dacă nu chiar şi mai bună”, a declarat Trip.

Prima companie de automotive cu capital 100% românesc deschide o nouă unitate de producție la Oradea: se creează, astfel, 600 noi locuri de muncă! 1

Pe 18 octombrie, aniversând 25 de ani de existență, compania lui Trip a inaugurat o nouă fabrică, de 7000 metri pătrați, la Oradea.

Noua fabrică va angaja 600 de oameni.

Pentru noua unitate de producţie, firma a reuşit să angajeze un tânăr bihorean jurist cu studii în Anglia, care a primit salariu mult mai bun decât în Regat “numai ca să rămână acasă”.

”Aş dori ca toţi antreprenorii ca mine să angajeze cel puţin un tânăr absolvent de facultate. Aşa tinerii noştri nu s-ar mai duce în străinătate”, a spus Valeriu Trip, conform adevarul.ro.

Prima companie de automotive cu capital 100% românesc deschide o nouă unitate de producție la Oradea: se creează, astfel, 600 noi locuri de muncă! 2

Cum s-a ajuns la această nouă investiție…

Această nouă fabrică a fost posibilă, ca urmare a concesionării a 7000 de metri pătrați de teren din nou-înființatul Parc Industrial Eurobusiness II din Oradea, în anul 2013.

Patru ani mai târziu, firma semna un contract pentru accesarea de fonduri europene.

Conform antreprenorului, lucrările la noua fabrică au început în martie 2018, iar constructorul care a câştigat licitaţia, deși avea ca termen de finalizare luna martie a anului viitor a reușit să termine lucrările cu şase luni mai devreme. Valoarea totală a proiectului este de 11,6 milioane de lei, iar cofinanţarea de la UE este de 3,3 milioane de lei, de la FEDR prin POR 2014-2020.

Printre firmele de autoturisme de pe piaţa internaţională cărora le confecţionează volane de mai multe tipuri sunt Jaguar, Mercedes, Porsche, Audi,Wolkswagen, Lancia, Fiat, Ford, Honda, Toyota, Volvo.

Foto: adevarul.ro, ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.