Viitorul, adus în prezent: autobuze fără șofer, pe străzile orașului Cluj-Napoca. Primele teste, anul viitor…

0

La Cluj, au fost introduse, pentru prima dată în România, autobuze electrice, iar, acum, Primăria locală vorbește de ceva și mai avangardist – autobuze autonome, adică fără șofer, care ar urma să apară pe străzile orașului, posibil, chiar de anul viitor.

Ovidiu Cîmpean

Propunem o linie zero în zona centrală a oraşului, care să fie deservită de un autobuz autonom. Un proiect care deja se testează în unele oraşe europene cum ar fi Viena, Lyon sau Paris. Într-unul sau maximum doi ani putem să testăm, să avem un proiect pilot pe aumite rute bine stabilite şi, sigur, pe parcursul dezvoltării tehnologiei vom putea să extindem acest proiect pilot”, a declarat directorul de dezvoltare al municipalităţii, Ovidiu Cîmpean, într-un interviu acordat pentru un radio local.

 

Astfel de proiecte inovative de mobilitate urbană se vor afla printre priorităţile Uniunii Europene, în viitorul exerciţiu financiar, a mai adăugat Ovidiu Cîmpean

În mandatele primarului PNL Emil Boc, Clujul a fost unul dintre performerii la accesarea de fonduri europene, ceea ce a garantat o dezvoltare impresionantă a acestui oraș.

Ca atare, nu ar surprinde pe nimeni a vedea, cât de curând, astfel de vehicule ale viitorului pe străzile Clujului, achiziționate cu ajutorul unor proiecte din fonduri europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.