Povestea medicului care a cumpărat instrumente din propriul buzunar pentru a-și ajuta pacienții

0

Atunci când îndemânarea, ştiinţa şi răbdarea sunt principalele tale calităţi, cu siguranţă ai datele necesare să ajungi un bun neurochirurg. Doctorul Claudiu Matei are mereu o vorbă bună pentru pacienţi, iar în 6 ani, de când lucrează într-o clinică privată din Sibiu, unde ajung pacienţi din toată ţara, doctorul Matei şi echipa lui au rezolvat peste 2500 de cazuri.

Iar acest lucru se vede cel mai bine în sala de operaţie. Claudiu Matei a învăţat neurochirugie în clinici din Franţa, Germania şi Spania. În străinătate a înţeles şi cât de important este să transformi echipa într-un grup de prieteni în care fiecare să lucreze spre binele bolnavului.

Când s-a întors în ţară, doctorul Matei a lucrat 3 ani într-un spital de stat. A renunţat însă pentru că ştie că într-o clinică privată îşi poate face cu adevărat meseria, aşa cum a învăţat în străinătate.

Claudiu Matei, neurochirurg: „Îmi aduc aminte că în perioada respectivă am cumpărat împreună cu colegii de acolo instrumente pe banii noştri, încercam să facem performanță totuşi cu puţinul pe care îl aveam.″

În viitor doctorul Matei își dorește să se implice într-un proiect prin care să opereze gratuit copiii aflaţi în suferinţă. Acesta are acasă un băiat şi o fată şi înţelege ce simte un părinte atunci când îşi vede copilul bolnav şi neajutorat.

“Am încercat şi încerc şi îi sfătuiesc şi pe cei tineri, fiecare să-şi facă treaba la nivelul lui, poate că de la noi pleacă schimbarea. Încercând fiecare să ne facem treabă cât mai bine la locul nostru, cu siguranţă lucrurile se vor îmbunătăţi”, a adăugat doctorul Matei.

Sursa: Protv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.