Am fost și am văzut cu ochii noștri cum consilierii locali PSD-ALDE sabotează, DELIBERAT, interesul public al localității Călinești-Oaș. Primarul Birtoc trebuie să dizolve acest Consiliu Local iresponsabil!

2

Consiliul Local (CL) din Călinești-Oaș este populat cu personaje cu comportament de primate, deși e posibil ca primatele să fie nedreptățite în acest context.

Ședința a început cu câteva înjurături și jigniri la adresa reporterului prezent, de la Sătmăreanul.ro, și s-a încheiat cu amenințări de tipul ”o să avem noi grijă de tine”…mai în glumă, mai în serios.

Timp de mai bine de două ore, mai mulți bărbați, așa ziși consilieri locali, s-au întrecut în țipete și înjurături la adresa primarului și a secretarului delegat Halmi Mirela, venită de la Satu Mare pentru ședința de Consiliu Local.

Așa cum se poate asculta și în live-urile din timpul ședinței, pe parcursul celor două ore, secretarul delegat nu a fost lăsată să vorbească, a fost constant întreruptă și chiar jignită, la pachet cu primarul. Așa și-au manifestat aleșii locali ai comunei Călinești Oaș, respectul față de o doamnă.

Viceprimarul Cordoș, coleg de partid cu primarul Birtoc, cel care se laudă că l-a pus în funcție pe acesta – El, nu voturile cetățenilor, care își face, conform surselor noastre, concediile cu primarul PSD Betea, de la Racșa și rudă cu fostul primar Copil – consilier PSD, a fost, poate, cel mai vocal încă de la începutul ședinței.

Pe tot parcursul ședinței, presa, adică noi, cei care am mai scris despre comportamentul consilierilor locali Călinești Oaș, am fost înjurați, deși nu am pus întrebări incomode, nu intervenit pe timpul ședinței și nici nu ne-am exprimat vreo părere în timp ce proiectele de pe ordinea de zi au fost discutate, ci doar am asistat.

Consilierii locali PSD, ALDE și viceprimarul Cordoș și-au justificat atitudinea primitivă prin faptul că ”suntem la țară”. Cu alte cuvinte, la țară femeile nu sunt respectate  și nici oamenii nu se respectă între ei, în general, a vrut să ne spună viceprimarul.

Revenind la subiectul pentru ne-am deplasat la Călinești Oaș, viitorul localității e în pericol, cât timp acest Consiliu Local rămâne funcție. Singurul care-i ține, cât de cât, în frâu pe iresponsabilii de la PSD-ALDE este primarul Dinu Birtoc.

Așa s-a întâmplat și la ședința de CL de joi

Reporterii Satmareanul.ro au înregistrat ședința de Consiliu Local și au rămas uluiți de ce înseamnă o ședință în acest for reprezentativ local. Spus cât mai simplu, reprezentanții PSD-ALDE, grupați în jurul ex-Primarului Copil, fac orice pentru a bloca activitatea Primarului Birtoc, astfel prejudiciind comuna Călinești-Oaș și cetățenii acesteia.

În fața noastră, Primarul a propus 10 proiecte de hotărâre în interesul localității și al cetățenilor, niciunul dintre acestea nu se va materializa, deoarece consilierii PSD-ALDE au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a împiedica punerea acestora în practică.

Manifestările reprezentanților PSD-ALDE sunt absolut nepotrivite: spus metaforic, cu o doză îndreptățită de exagerare jurnalistică, aceste personaje gălăgioase, recalcitrante, necivilizate reiterează comportamente asociale, specifice primatelor.

Puteți vedea persoane cu comportament complet nerezonabil, precum domnul încercuit în imaginea de mai jos…care nu a avut altă preocupare, pe parcursul ședinței, decât să ragă în direcția primarului Birtoc, reproșându-i, la nivel personal, tot soiul de fleacuri, CE NU AVEAU LEGĂTURĂ CU CETĂȚEANUL DIN CĂLINEȘTI-OAȘ ȘI INTERESUL SĂU ÎNDREPTĂȚIT…

Până la urmă, după ce a consumat lichidele din paharul alb de plastic, s-a ridicat și a plecat, pentru momente bune, din sala de ședință…De altfel, nu avea niciun interes să muncească pentru comună la această ședință: venise doar pentru a rage, amenința și deturna o ședință oficială.

Tot ce s-a întâmplat la această ședință a unui for menit să servească interesul cetățeanului, DAR DE FAPT ÎL SABOTEAZĂ, puteți viziona pe contul de Facebook al ziarului nostru.

Aproape 2000 de Sătmăreni au vizualizat aceste transmisii live din sala de ședințe. Oamenii au arătat dezgust față de ce fac consilierii din gruparea Copil …

De altfel, cine s-ar putea simți reprezentat în consiliul local de niște consilieri cu un comportament primitiv, lipsit de respect, care înjură și țipă la toți cei care nu sunt de partea lor?

L-am contactat și pe Primarul liberal Dinu Birtoc, care a ajuns la exasperare, din cauza faptului că are proiecte bune pentru localitate, însă acestea sunt sabotate de majoritatea PSD-ALDE:

Sunt fără cuvinte… Îmi cer scuze față de Dvs., reprezentanții presei – consilierii PSD-ALDE ne fac de rușine, chiar și când sunt oameni din afara Consiliului Local. Oamenii din Călinești-Oaș sunt civilizați, ce-ați văzut Dvs. la ședința de azi nu ne reprezintă. E vorba de un grup de consilieri locali, care nu au ce căuta într-un Consiliu Local, ați văzut că ei nu sunt acolo să reprezinte cetățenii și să servească interesele comunei. Ei sunt acolo, pentru că vor să blocheze orice încercare de-a mea de a dezvolta comuna. Probabil, vor să o aducă iar în insolvențăPur și simplu își bat joc de oameni și de comună”, ne-a declarat Dinu Birtoc.

Probabil unica soluție, la cum arată lucrurile, este un demers hotărât al primarului, ceea ce nu poate însemna decât dizolvarea acestui Consiliu Local controlat de niște iresponsabili de la PSD și ALDE.

Interesul cetățenilor din Călinești -Oaș încă poate fi salvat, dacă primatele de la PSD-ALDE (interpretând metaforic exagerat comportamentele asocial observate la ședința de azi) sunt scoase democratic în afara Consiliului Local…

Primarul Birtoc a declarat că pentru următoarea ședință, programată pentru miercuri, 30 octombrie, va chema mai mulți reprezentați a presei, inclusiv televiziuni, în speranța că va reuși să ajungă la un numitor comun cu aleșii locali pentru a putea adopta câteva proiecte de hotărâre urgente și importante pentru comuna pe care o administrează.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.