Un tânăr poliţist şi-a dat demisia după doar 20 de zile, oripilat de dezastrul din sistem

0

Un tânăr agent și-a dat demisia din Poliţie după doar 20 de zile de muncă. Tânărul și-a justificat gestul:dezastrul găsit în sistem, implicit la postul de poliţie la care a fost repartizat. Mesajul tânărului fost poliţist a fost publicat pe pagina de Facebook a Sindicatului Diamantul.

”Am fost poliţist 20 de zile. Mi-am dat demisia! Nu vreau să mor din cauza indiferenţei şi incompetenţei voastre! A cincea zi de umblat pe la inspectorat am aflat unde am fost repartizat, adică la Secţia 11 de Poliţie Drajna, Postul de Poliţie Ceraşu. Odată ajuns pe teren, m-am trezit într-o secţie în care nu aveam căldură, toaletă şi nici apă curentă unde să ne spălăm pe mâini. Adică, dacă mergeam la un caz de înjunghiere şi mă pătam cu sânge nu puteam să beneficiez de o igienă normală pe care o găseşti în orice ţară civilizată.

Pe scurt, dacă prin absurd eram eu mai “prost” şi peste 2 ore uitam că m-am pătat cu sânge şi nu am avut cu ce să mă spăl şi îmi rodeam unghiile, mai luam şi o hepatită cadou. Să nu mai spun că în 20 de zile nu ni s-a oferit nicio dotare, nici tomfa, nici catuşe, nici spray iritant-lacrimogen, nici pistol, etc… Dar să avem în vedere că am avut apeluri “112” cu scandaluri destul de grave, cu peste 5 persoane nervoase implicate, la care eu am fost nevoit să merg cu mâinile în buzunar şi coada între picioare rugându-mă să nu fie recalcitranţi făptuitorii că poate îmi iau şi bătaie. Deci nimeni nu a fost interesat că nu aveam echipament şi dotare corespunzătoare şi pur şi simplu eram “carne de tun”. Autospecialele cu care ne deplasam la aceste apeluri nu sunt mai presus de condiţile “optime” oferite de Minister. Acestea nu sunt dotate nici măcar cu sistem de cuplare pentru centurile de siguranţă din spate. Deci dacă ai “norocul” să fii al treilea funcţionar cu “STATUT SPECIAL” şi să fii nevoit să stai pe bancheta din spate la un apel “112” s-ar putea să primeşti gratuit cursuri de “zbor” din partea MAI. Rămân cu aminterea că am purtat haina de poliţist pe care am îmbracat-o cu mândrie şi anexez o poză cu mine în uniformă atunci când încă eram fericit. Din păcate, acum sunt scârbit şi nu mai pot spune lucrul acesta. Vă mulţumesc că nu mi-aţi dat altceva de ales decât să mă întorc în ţara de unde am venit. Totodată, anexez nişte poze cu stadiul “singurei toalete” de la secţie, cât şi cu interiorul “autoSPECIALEI”. Reprezentanţii IJP Prahova au anunţat că vor oferi un punct de vedere cu privire la această situaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.