Turneul Campioanelor 2019: Simona Halep, în grupă cu Bianca Andreescu. Cele două jucătoare cu origini românești se vor înfrunta în premieră în Grupele de la Shenzhen.

0

Turneul Campioanelor 2019 debutează duminică, 27 octombrie. Tragerea la sorți a trimis-o pe Simona Halep în Grupa Mov, alături de trei sportive în fața cărora, cumulat, românca are 11 victorii și doar 7 înfrângeri. Campioana de la Wimbleldon va avea parte și de un duel în premieră cu revelația sezonului, Bianca Andreescu, canadianca de origine română. 

Tragerea la sorți pentru Turneul Campioanelor, de vineri, a stabilit un tablou echilibrat, cele patru campioane din sezonul de Grand Slam 2019 fiind împărțite simetric, câte două în fiecare grupă. De asemenea, grupele sunt echilibrate și prin prisma plasării sportivelor care au în palmares trofee la edițiile precedente WTA Finals. Petra Kvitova (campioana din 2011) și Elina Svitolina (campioana din 2018) au fost trimise în grupe diferite.

Simona Halep a evitat Grupa Roșie, a liderului mondial Ashleigh Barty, și le va înfrunta înGrupa Mov pe Karolina Pliskova – cea mai înaltă jucătoare prezentă pe tabloul de la Shenzhen (7-3 la „directe”), pe Bianca Andreescu (campioana de la US Open, primul meci direct) și pe deținătoarea trofeului, Elina Svitolina (4-4 la „directe”).

Grupa Roșie este alcătuită din Ashleigh Barty (campioana de la Roland Garros), Naomi Osaka (campioana de la Australian Open), Petra Kvitova și Belinda Bencic, potrivit ProSport.

Simona Halep este în grupă cu Bianca Andreescu. Cele două jucătoare cu origini românești se vor înfrunta în premieră în Grupele de la Shenzhen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.