Eveniment cultural deosebit la Ardud, cu ocazia celebrării Zilei Armatei Române. Ovidiu Duma: ”Un spectacol pe care-l merită Ardudul și Județul Satu Mare”

0

Ziua Armatei Române a fost marcată și cultural la Ardud, printr-un spectacol liric impresionant, intitulat ” Muzica românească. Opera la Ardud”.

Istorica zi de 25 octombrie s-a încheiat cu acorduri de muzică clasică și balet.

Protagoniștii impresionantei reprezentații lirice au fost: Ioana Cristina Terebesy, Antonia Indrei, Anamaria Boancă, Sebastian Vlad, Florin Ianc, Alin Rîpă – coregrafia Vlad Sebastian; Orchestra Opera Vox, dirijată de Leonard Dumitriu; sopranele: Florina Mariș Hinsu, Sara Mihali, Diana Birta, Annamaria Bulzan și Raluca Perșa; tenorii Ștefan Korch și Constantin Nica, baritonul Florin Mariș Hinsu, basul Ion Stancu.

Organizatorii spectacolului au fost Primăria și Consiliul local Ardud, Consiliul Județean Satu Mare, Asociația Culturală „Augustin Mircea” Ardud și Asociația Culturală „Opera Vox” din Cluj Napoca. A prezentat actorul Carol Erdos de la Teatrul de Nord Satu Mare.

Programul a cuprins lucrările: ”Rapsodia Română”; ”Doina Stăncuței” (Brediceanu); ”La Donna e mobile” (Rigoletto); arie Ana Lugojana; ”O sole mio”; ”Valurile Dunării” (Ivanovici); ”Traviata”. După pauza de socializare și degustare de vinuri locale au urmat: ”Can-can, Orfeu în infern”; ”Habanera-Carmen”: ”Gugulan cu car cu mere”; ”Tosca-e lucevan le stele”; Duet: Mozart-Don Giovanni; ”Balada” (Ciprian Porumbescu); ”Nessun dorma” (Turandot); Silvia – Csárdás.

Spectacolul s-a bucurat de un real success în rândul Ardudenilor.

Suntem unanimi în această seară în aprecieri la adresa spectacolului desfășurat pe scenă în prima parte. În a doua parte a fost încununarea acestei seri, care am pregătit-o, putem spune, de vreo doi-trei ani, de când am intrat în contact cu domnul Ioan Vrășmaș (managerul Companiei Opera Vox) și cu această extraordinară companie, Opera Vox. A fost un spectacol pregătit minuțios, pentru că am avut posibilitatea, inclusiv cea financiară. Am avut un proiect care a câștigat finanțare și de la Consiliul Județean Satu Mare pe Legea 350, astfel că am putut realiza spectacolul dedicat Zilei Armatei Române, dar și tuturor melomanilor ardudeni și iubitorilor de cultură din județul Satu Mare. Personal, este un lucru deosebit pe care îl merita Ardudul și județul Satu Mare”, a declarat primarul Ovidiu Duma.

 

Sursa: Actualitatea Sătmăreană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.