Așa ar putea arăta noua Bibliotecă Județeană, situată în centru, la doi pași de cea veche

0

Încă din primăvara acestui an, Consiliul Județean Satu Mare caută sediu nou pentru Biblioteca Județeană, care, în prezent este „chiriașă”. Noua încăpere care va găzdui Biblioteca Județeană trebuie să întrunească mai multe condiții tehnice precum siguranță, spațiu și, foarte important, trebuie să se află în zona centrală pentru a putea fi accesibilă tuturor sătmărenilor, etc.

Consiliul Județean va pune la bătaie 12.000 mii de lei sau 2,5 milioane de euro pentru noua „casă” a Bibliotecii Județene Satu Mare.

Se pare că Agenția Imobiliare Smart pare să fi găsit imobilul perfect pentru noul sediu la Bibliotecii: cu suprafață utilă minimă de 2.400 mp,  desfășurată pe maxim patru nivele, zonă centrală etc. Este vorba despre clădirea Europa Plaza de pe strada Decebal. Practic, Biblioteca ar putea trece doar strada de la vechiul la noul sediu.

Din imaginile oferite de Nicolae Varga de la Imobiliare Smart, noua Bibliotecă Județeană ar putea fi una extrem de modernă. Desigur, încă nu s-a luat nicio decizie de către CJ Satu Mare, însă aceasta ar putea fi o posibilă variantă.

Vă reamintim că unul dintre motivele care au dus la decizia de a achiziționa un sediu propriu pentru Biblioteca Județeană este chiria enormă plătită în fiecare lună din bugetul local. Consiliul Județean plătește în fiecare lună 10.000 de euro chirie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.