Șapte medalii cucerite de echipa României la Olimpiada Internaţională de Astronomie

0

Șapte medalii a obținut lotul olimpic al României la cea de-a 24-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, desfăşurat în perioada 18-26 octombrie la Piatra Neamţ, în coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale. Printre medaliile câștigate se numără: două medalii de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz.

Potrivit unui comunicat de presă, elevii medaliați cu aur sunt Daria-Teodora Hărăbor de la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” din Galaţi şi George Cristian Ardeleanu de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Traian Rareş Tuş de la Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare, Teodor Ionuţ Grosu de la Colegiul Naţional “Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, Dragoş-Andrei Sîrghi de la Colegiul Naţional “Ştefan Cel Mare” din Suceava şi Adrian-Marian Ţiripa de la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” din Brăila.

De asemenea, medalia de bronz a mers la eleva Flavia-Cristina Pascal de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Piatra Neamţ.

Totodată, elevul Adrian-Marian Ţiripa a obţinut o diplomă specială pentru cel mai bun rezultat la proba observaţională.

Lotul olimpic al României a fost coordonat de profesorii Grigoruţă Oniciuc de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Piatra Neamţ şi Lucian Stoian de la Colegiul Naţional “Vasile Lucaciu” din Baia Mare.

La olimpiadă au participat peste 120 de participanţi din 21 de ţări care au concurat, în funcţie de vârstă, la două categorii: juniori şi seniori. Echipa României a fost reprezentată de trei elevi juniori şi patru elevi seniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.