Stații de încărcare a vehiculelor electrice la Oradea. Contract de finanțare în valoare de 2,5 milioane de lei

0

Oradea se numără printre orașele care dorește să elimine poluarea, iar pentru asta, primarul Ilie Bolojan a depus un proiect la Comitetul de Avizare al Administrației Fondului pentru Mediu pentru instalarea a 16 stații de încărcare rapidă a vehiculelor electrice în luna ianuarie a acestui an. În urmă cu câteva zile, edilul a anunțat că a semnat contractul de finanțare în valoare de aproape 2,5 milioane de lei, urmând ca în primăvara anului 2020 cele 16 stații să fie realizate.

”Ieri am semnat la Administrația Fondului pentru Mediu contractul de finanțare pentru cele 16 stații de încărcare a vehiculelor electrice, dosar care a fost depus de Primăria Oradea în luna ianuarie a acestui an, în cadrul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, suma aprobată fiind de aproape 2,5 milioane lei. Licitația pentru cele 16 stații este în curs de publicare și până în primăvara anului viitor aceste stații vor fi realizate.
Doresc să le mulțumesc totodată hotelierilor și unităților comerciale care au instalat deja astfel de stații de încărcare în Oradea. După realizarea acestui proiect, vom căuta să înscriem toate stațiile existente în oraș într-un sistem global de informații, astfel ca doritorii să poată afla unde sunt stații disponibile și să existe posibilitatea rezervării acestora de la distanță”, a scris Ilie Bolojan, primarul Oradiei, pe Facebook.


Foto: goodnews.info.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.