Mesaj de ”mulțumire” pentru Consiliul Județean Satu Mare, de pe „Autostrada Codrului”

0

Situația „Autostrăzii Codrului” este una bine cunoscută printre sătmăreni. Dacă lucrările la unul dintre cele mai proaste drumuri din țară au fost sistate cu câteva luni în urmă de Tehnic Asist, care a intrat în insolvență, locuitorii zonei nu au parte doar de un drum aproape impracticabil, ci și de o cantitate enormă de praf de care au parte zilnic.

Chiar dacă Consiliul Județean susține că se fac lucrări de întreținere pe acest tronson de drum, nimic nu pare să ajute. De ceva timp, cantitatea de praf în localități precum Rușeni, Amați  sau Tătărești este îngrijorătoare.

Săptămâna trecută, un sătmărean ne-a sesizat lupta zilnică a locuitorilor zonei cu cantitățile enorme de praf. Acesta s-a filmat în timp ce se afla la volan, iar în momentul în care o altă mașină se apropria de mașina sa, vizibilitatea, din cauza prafului în exces, era aproape zero. Un pericol pentru șoferi, bicicliști, căruțași sau simpli pietoni.

În vara acestui an, locuitorii au protestat, au îngropat (simbolic) ”Autostrada Codrului” și au făcut numeroase sesizări.

Săptămâna trecută, Consiliul Județean anunța că au început lucrările de întreținere, care vor fi periodice, pe drumul județean DJ 193A. Se vor realiza lucrări de tratament bituminos dublu, de la ieșirea din municipiul Satu Mare spre localitatea Amați. Aceste lucrări care vor continua în intravilanul localităților Rușeni și Tătărești, pe o suprafață totală de 60.000 mp. Nimic nu pare să mai ajute drumul de coșmar, dar nici locuitorii nu sunt dispuși să mai suporte, de acum, pe lângă cratere, și cantitatea enormă de praf care le pune în pericol viața și sănătatea.

Sătui de promisiuni, sătmărenii au transmis un mesaj de ”mulțumire” către Consiliul Județean, seara trecută. Aceștia au scris ironic ”Consiliul Județean Satu Mare, Mulțumim”, pe o mașină plină de praf, au pozat-o și au urcat-o mai apoi pe Facebook. Desigur, comentariile nu au întârziat să apară.

Mesaj de ”mulțumire” pentru Consiliul Județean Satu Mare, de pe „Autostrada Codrului” 1

Vizibilitate zero pe drumurile județene din cauza cantității imense de praf. Cum își pun sătmărenii viețile în pericol

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.