Știrea zilei: Kereskenyi a reabilitat intrările în oraș, sau… cât de prost să fii, ca primar, să faci șicane anticonstituționale expirate de vreo două secole!

0

Nici nu a început bine săptămâna și, deja, avem un candidat imbatabil la categoria ”CARAGHIOSUL SĂPTĂMÂNII”: el, doar el, primarul ”minoritar” amendat de un reprezentant al UDMR pe motiv că a fost capabil a discrimina … majoritatea, a fost indeajuns de inspirat să facă o nouă ”aroganță” de început de secol 19…astfel încât e greu să-l depășească cineva, în materie de caraghioslâcuri, până la sfârșitul săptămânii în curs!

Despre ce e vorba…

Primarul Kereskenyi a anunțat, marți, că a reabilitat „intrările” în oraș.

Ca atare, ca de obicei, consilierii săi și-au propus să ne atace, imagistic, la modul propagandistoid-kitschos, nu cu machete, ci cu imagini editate în ”paint”, ce insistă asupra diferenței, ce le-a marcat, probabil, copilăria: fotografii alb-negru și color.

De exemplu…

Părându-li-se o idee bună, au mai promovat 2- 3 jucărele din astea în paint, insistând asupra șocului personal din copilărie, neîndoiois…

După care, au dat cu bota-n baltă, cum se zice: deștepți, cum sunt, consilierii ”alb-negru-înainte-după” au postat și poza cu ideea măreață a lu șefu, ”ideea” aia iredentist-manelistă, de tipul ”hai bă să fim șmecheri, ca la – nceput de secol 19 și să sfidăm constituția unui stat UE”…

Aceasta e imaginea…

Pentru că Kereskenyi și consilierii ”alb-negru-înainte-după” din jurul lui (N.B. toți plătiți din bani publici!!) sunt, inevitabil, blocați în zorii secolului al XIX-lea, au hotărât că, pe teritoriul UE, e de bonton, ca, în anul de grație 2019, să irosești bani publici pe sfidări semi-tembele ale unor cutume general acceptate, atât global, cât și la nivel de UE. De exemplu, sfidarea uneia dintre constituțiile UE…

Ca atare, pe soclul de pe Lucian Blaga, Kereskenyi și ai lui au pictat tricolorul României… INVERS.

În loc să fie pictat de la stânga spre dreapta în albastru, galben și roșu, a fost pictat de la stânga la dreapta în roșu, galben și albastru.

Sătmărenii patrioți au observat imediat și l-au taxat pe primar.

Am zis, mai sus, că prostia grupării de aiuriți din jurul lui Kereskenyi e una anti-constituțională, nu exageram deloc…cel puțin nu conform art. 12 (1) din Constituția României.

Sincer, e un nonsens a sancționa așa ceva: ar însemna a legitima un gest semi-tembel, un gest ce probează o prostie expirată de vreo două secole.

Acum, e, oarecum, auto-degradant să faci altceva, decât să evidențiezi maxima stupiditate a autorilor unui astfel de gest inutil, neinteligent, inadecvat.

În consecință, ziceți ”kereskenyi” și ați zis de ajuns!

E greu de crezut că există și 0.03% șanse să-l detroneze cineva pe primarele Gabor de pe fotoliul de ”caraghios al săptămânii”, deși încă nu suntem la jumătatea săptămânii…

Cine ar putea veni cu o ideea mai stupidă decât aceea de a sfida un simbol prevăzut în textul unei Constituții UE?!

 

Citiți și….

Încă un an de Kereskenyi. Avem prima șansă la statutul de ”Caracalul” din Nordul țării. Toboganul- minune

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.