Noua „casă” a Bibliotecii Județene ar putea să nu respecte chiar una dintre cerințe: să fie situată în zona A sau B. Două dintre cele trei imobile selectate nu se află în centrul municipiului

0

Propunerea celor de la Smart Imobiliare nu a fost suficient de convingătoare pentru comisia care selectează și negociază ofertele depuse în cadrul procedurii privind achiziționarea unui imobil pentru noul sediu al Bibliotecii Județene Satu Mare, din Consiliul Județean.

Aceștia au propus ca Biblioteca să se mute în clădirea Europa Plaza de pe strada Decebal nr. 2. Aceeași agenție de imobiliare a făcut și proiectul bibliotecii, care, din imagini se dorea a fi una modernă și părea că respectă cerințele: suprafață utilă minimă de 2.400 mp,  desfășurată pe maxim patru nivele și zonă centrală printre altele.

Din șapte imobile propuse comisiei de selecție din Consiliul Județean, trei au ajuns în „finală” . Comisia va alege achiziționarea unui imobil dintre cele trei situate, două dintre ele, foarte departe de centru, nerespectând în felul acesta una dintre cerințe: ca imobilul să fie situat în centru.

Unul dintre imobilele posibil câștigătoare se află pe Strada Uzinei nr.1, un altul pe strada Independenței nr.14/A, Complexul Dana din Cartierul Micro 17, iar ultimul pe strada Iuliu Maniu nr.2 și este singura clădire aflată în centru. Este vorba despre clădirea Ankora.

Dintre cele 3 imobile care au ajuns pe lista finală, doar unul respectă amplasarea zonei A și B. Dacă imobilul de pe Iuliu Maniu face parte din zona A a orașului Satu Mare, cele două imobile situate pe Independenței și strada Uzinei nu fac parte din măcar din zona B.

Cerințele minime pe care trebuie să le îndeplinească imobilul ce face obiectul achiziției, printre altele sunt: Amplasare: în zonele A sau B ale municipiului Satu Mare (zone identificate potrivit prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Satu Mare nr. 110/26.05.2011), în cererea Consiliul Județean.

Surse au declarat pentru sătmăreanul.ro că imobilul care va fi achiziționat de către Consiliul Județean este cel de pe Strada Uzinei nr.1, actualmente Centrul de Dializă, pentru că „așa se dorește”, chiar dacă nu se află în centrul municipiului, cum însăși proiectul o cere.

Vă reamintim că se vor pune la bătaie 12.000 mii de lei sau 2,5 milioane de euro pentru noua „casă” a Bibliotecii Județene Satu Mare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.