Ninsorile iau cu asalt România. A nins în mai multe zone alte țării

0

Sfârșitul lunii octombrie aduce temperaturi extrem de scăzute, aproape peste noapte. Dacă în weekend-ul 26-27 octombrie ne bucuram de temperaturi de vară, temperaturile s-au schimbat de la o zi al alta, iar în județul Alba a nins noaptea trecută.

Potrivit Alba24, a nins în Vârful Petreasa și la Vârtop- Arieșeni. Prima zapadă din acest sezon a căzut, miercuri, 30 octombrie, în munții Șureanu și în Apuseni.

A nins la Arieșeni (Hotel 4 Seasons), dar și la Șureanu, în zona pârtiilor de schi. De asemenea, pe Vârful Petreasa, la cota 1700, s-a depus un strat subțire de zăpadă.

Racirea vremii a adus primele ninsori mai consistente și în Pasul Tihuta, situat la limita dintre județele Bistrița-Năsaud și Suceava, în zonă depunându-se un strat de zăpadă de 3 centimetri.

De asemenea, la Predeal, în județul Brasov s-a intervenit cu cantități însemnate de sare pe drumuri.

Pe DN 7 C Transfăgărașan, la Balea Lac operațiunea de deszăpezire a continuat și în această dimineața.

Totodată, în urma lapoviței și ninsorii căzute în noaptea de miercuri spre joi, un utilaj deszăpezire a intervenit în stațiunea Poiana Brașov, care a împrăștiat circa 5 metri cubi de material antiderapant.

Meteorologii anunțau încă de ieri că vremea se va schimba radical în următoarele zile. Informarea a intrat în vigoare de marţi, la ora 14.00, şi este valabilă până vineri, la ora 10.00, conform Știrilor ProTv.

În intervalul menţionat, vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului, apoi în toată ţara. Se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor.

La munte, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului se vor mai semnala şi în regiunile estice, sudice şi sud-vestice, amplificând senzaţia de rece.

Potrivit ANM, în sudul şi centrul ţării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitaţii mixte.

În dimineaţa zilei de vineri, 1 noiembrie), temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a ţării, precum şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

Ninsorile iau cu asalt România. A nins în mai multe zone alte țării 1Ninsorile iau cu asalt România. A nins în mai multe zone alte țării 2Ninsorile iau cu asalt România. A nins în mai multe zone alte țării 3

Ninsorile iau cu asalt România. A nins în mai multe zone alte țării 4

Foto. Alba24.ro & wall-street.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.