Cea mai modernă gară din România se află la Arad. Investiție de 334 de milioane de lei, din fonduri europene

0

Ce mai modernă gară din România se află la Arad. 334 de milioane de lei au fost investiți în cel mai modern loc de pe calea ferată românească, din fonduri europene. Clădirea a fost construită în 1910, lucrările de reabilitare au început în 2012 și ai au durat 4 ani.

Proiectul a avut ca scop îmbunătățirea unui tronson de 41, 185 de km pentru circulația trenurilor cu viteză maximă de 160 de km/h. Valoarea totală pe acest tronson, în lungime de 41 de kilometri, din care fac parte și gara Arad, a fost de 1,38 de miliarde de lei, dintre care aproape 702 milioane de lei au reprezentat fonduri europene nerambursabile, iar diferența a fost acoperită de la bugetul de stat. A fost reabilitat peronul existent în fața clădirii de călători și s-au realizat trei noi peroane intermediare.

În stația Arad, accesul la peroane se face pe o pasarelă pietonală nouă. Pasarela a fost dotată cu toate facilitățile pentru călători și pentru persoanele cu mobilitate redusă: lifturi, scări rulante și marcaje speciale.

Tot în Gara Arad a fost construită o clădire pentru mentenanță, care cuprinde ateliere de ateliere tehnologice, laboratoare, birouri, arhive și magazii.

Stația de cale ferată Arad este un nod de cale ferată care important care asigură legături feroviare cu nord-vestul României spre Oradea, Satu Mare, Baia Mare, cu vestul țării Timișoara, Turnu Severin și Serbia și cu linii feroviare cu trafic local spre Nădlac, Brad, Sântana, potrivit MediaFax.

Fotografiile aparțin fostului primar al Aradului, Gheorghe Falcă. Acesta a renunțat la primăria Aradului în luna mai a acestui an pentru un mandat de europarlamentar. Falcă a fost primarul Aradului timp de 15 ani.

Foto: Gheorghe Falcă, fostul primar la Aradului, timp de 15 ani

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.