DNA cere anularea achitării lui Ponta! Înalta Curte vrea să sesizeze CJUE în dosarul Turceni-Rovinari

0

DNA cere anularea achitarii lui Ponta, Inalta Curte vrea sa sesizeze CJUE în cazul dosarului Turceni-Rovinari.

Procurorul DNA care intră în dosarul Turceni-Rovinari și-a completat astăzi motivele de apel în acest caz și a solicitat anularea sentinței de achitare în cazul inculpaților judecați în acest caz: fostul premier Victor Ponta, fostul senator Dan Șova și foștii directori Laurențiu Graure, Laurențiu Ciurel și Dumitru Cristea.

Procurorul DNA a explicat ca CCR a motivat decizia privind completurile specializate de 3 judecători.

“Ne completam motivele de apel în sensul unui motiv suplimentar vizând greșita compunere a instanței, e vorba de nulitate absoluta, completul care a dat decizia în acest caz nu era specializat în judecarea infracțiunilor de corupție,” a spus magistratul.

Președintele completului de 5 judecători, Marius Foitos, a pus în discuție, din oficiu, sesizarea Curții de Justiție a UE cu patru întrebări preliminare. Magistratul a atras atenția ca punerea în discuție a acestei sesizări fost luată în majoritate de cei 5 membri ai instanței.

Întrebările care ar putea ajunge la CJUE
Avocatul fostului director economic al Complexului Energetic Turceni Laurențiu Graure a solicitat amânarea discuțiilor: “Intru în dosar de 7 ani, nu vreau să tratez cauza cu neseriozitate, cer o săptămână să mă pregătesc.”

În această situație, instanța a amânat judecarea pentru data de 11 noiembrie.

Fostul premier Victor Ponta și fostul senator Dan Șova au fost achitați, în mai 2018, de magistrații Înaltei Curți în dosarul Turceni-Rovinari, în care au fost judecați pentru fapte de corupție, în legătură cu încheierea unor contracte de consultanță.

De asemenea, au fost achitați și fostul director al Complexului Energetic Rovinari Laurențiu Ciurel, acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu, și fostul director economic al Complexului Energetic Turceni Laurențiu Graure.

În schimb, fostul director al Complexului Energetic Turceni Dumitru Cristea a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru abuz în serviciu și la plata unor daune de peste două milioane de lei.

Sursa: ICCJ

Sursă: Ziare.com 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.