Ministrul demis, Cuc, a inaugurat noul sediu RAR Satu Mare – investiție realizată din surse proprii. Cuc zice că sunt bani de la Guvern

0

Ministrul demis, Cuc, a fost ieri la Satu Mare să taie panglica la inaugurarea noului sediu RAR Satu Mare. Un moment oportun pentru PSD să se laude cu o investiție de 13,147,229, suportată exclusiv de către Registrul Auto Român (RAR) din SURSE PROPRII, după cum au susținut aceștia public.

Cuc, a afirmat însă, în fața presei, că Guvernul PSD este cel care a finanțat realizarea noului sediu RAR din Satu Mare. În schimb, într-un comunicat de presă făcut public pe pagina lor de Facebook, RAR susține că noua “casă” a fost realizată din surse proprii.

Redăm cele două declarații, ale ministrului demis Cuc și al reprezentanților RAR Satu Mare.

“Este un proiect pe care noi l-am inclus în planul de achiziții pe 2017. Când spun noi, vorbesc despre guvernul PSD, pentru că deși activăm în ministere diferite, eu și Gabi Leș avem acest obiectiv comun: acest sediu care este foarte important pentru că vine să dubleze  capacitatea autoturismelor care intră la verificat la sediul precedent RAR. Este o investiție de 13,5 milioane, adică bani care au fost alocați de guvern pentru construcția unui sediu nou, modern (…), a declarat Cuc la Satu Mare.

“COMUNICAT DE PRESĂ
03.11.2019

Avem “casă” nouă și la RAR Satu Mare! De mâine, stimați clienți, vă așteptăm într-o clădire modernă și dotată la cele mai înalte standarde tehnice.

Investiția a fost inaugurată în urmă cu scurt timp și ne-am bucurat de prezența multor reprezentanți ai autorităților centrale și locale. La eveniment, alături de directorul general al RAR, ing. George-Adrian Dincă, au fost ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ministrul Apărării, Gabriel Leș, dar și foștii miniștri Ovidiu Silaghi și Ioana Bran.

Noua locație este situată pe strada Careiului nr. 266 din municipiul Satu Mare.

Schimbarea sediului a fost generată de necesitatea modernizării spațiilor destinate clienților, de extinderea zonelor de acces, dar și de dublarea liniilor tehnice de lucru. Odată cu construirea noului sediu, conducerea RAR a investit și în modernizarea echipamentelor tehnice. RAR Satu Mare va dispune de două linii integrate pentru verificarea vehiculelor, principalul beneficiu adus clienților de noua tehnologie fiind acela că timpul de așteptare pentru programări și efectuarea prestațiilor va fi redus considerabil.

Date tehnice și de achiziție:
Suprafața totală a terenului: 10.070 mp
Suprafața clădirii: 857 mp
Suprafața totală desfășurată a clădirii: 1.245 mp
Suprafața halei de verificări tehnice: 460 mp
Suprafața sălii de așteptare pentru clienți: 53 mp
Suprafața birourilor: 300 mp
Suprafața spațiilor verzi: 1.970 mp
Suprafața pietonală: 244 mp
Locuri de parcare: 54 + 6 pentru TIR-uri/camioane
Durata constructiei a fost de 17 luni. Valoarea totală a investiției este de 13.417.229 de lei (fără TVA), bani care au provenit exclusiv din surse proprii (bugetul de investiții al RAR).

Construcția este una modernă, cu imagine dinamică, dar care ține cont de fluxul de oameni specific unei reprezentanțe RAR și de necesitatea ca personalul instituției să nu se intersecteze cu clienții. Cu toate acestea, amplasamentul asigură transparența totală a procedurilor de verificare, prin intermediul geamurilor cu care a fost prevăzută sala de așteptare.

Ing. George-Adrian Dincă
Director General RAR

“Consider că modernizarea reprezentanței RAR Satu Mare este în primul rând o chestiune de respect pentru clienții care ne calcă pragul. Ne dorim ca timpul de așteptare la RAR să fie cât mai scurt și petrecut în condiții optime. Angajații noștri vor efectua prestațiile cu eficiență maximă, datorită prezenței celor două linii integrate, care permit parcurgerea tuturor etapelor verificării și adunarea completă a informațiilor despre vehicul pe un singur buletin, care se tipărește la final, după terminarea activității tehnice. Rămânem consecvenți, așadar, în demersurile noastre de a oferi clienților cele mai bune servicii.”

Strategia de dezvoltare a Registrului Auto Român include și construirea sau modernizarea sediilor reprezentanțelor teritoriale, aceasta fiind consecința deciziei managementului RAR de a pune pe primul plan condițiile de primire a clienților, de derulare a prestațiilor și a activităților curente ale personalului angajat”, a transmis RAR Satu Mare. 

De altfel, nu se fi prima oară când ministrul Cuc minte. În urmă cu aproximativ o săptămână, ministrul demis Cuc se afla în centrul unui scandal în care a fost implicat și fostul director Tarom, Mădălina Mezei, care a fost dată afară pentru că nu a urmat Instrucțiunile ministrul Cuc, acelea de a ține la sol câteva zboruri în ziua Moțiunii de cenzură. Pe atunci, ministrul Cuc a negat întâlnirea cu Mădălina Mezei, fostul director Tarom care a nu ascultat ordinele lui Cuc și a fost demisă, cu o seară inainte, pentru ca ulterior să fie arătate probe în acest sens, dar și mesaje prin care ministrul demis îi cere fostului director Tarom să nu permită câteva zboruri spre București, din orașe precum Satu Mare, Baia Mare sau Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.