Oradea. Ambasadorul Germaniei în România va sprjini colaborarea între universitățile orădene și universități tehnice germane. Ilie Bolojan vrea conectarea orașului la sistemul european de autostrăzi

Primarul Oradiei, Ilie Bolojan, continuă dezvoltarea orașului Oradea. Acesta își propune conectarea orașului la sistemul european de autostrăzi, reluarea zborurilor de pe aeroportul Oradea pe relația Germania și de posibilitatea dezvoltării unor colaborări cu primării din Germania.

Toate acestea din în contextul vizitei la Oradea a ambasadorului Germaniei în România, Cord Maier-Klodt.

Ilie Bolojan a afirmat că Germania este cel mai important partener economic al României, iar o mare parte dintre problemele discutate cu ambasadorul Germaniei în România s-au axat pe probleme de creștere în continuare a dezvoltării economice.

De asemenea, primăria Oradea a solicitat ambasadorului Germaniei în România, Cord Maier-Klodt sprijinul său pentru colaborarea cu Institutul Goethe pentru îmbunătățirea predării limbii germane la un liceu cu profil german din Oradea, dar pentru a susține o colaborare între universitățile orădene și cele tehnice germane.

”Ne-a vizitat orașul dl Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei în România. În contextul în care Germania este cel mai important partener economic al țării noastre, cea mai mare parte a discuției s-a axat pe probleme de creștere în continuare a dezvoltării economice. I-am mulțumit pentru buna colaborare pe care orașul nostru a avut-o cu ambasada Germaniei în toți acești ani. Am discutat aspecte care țin de dezvoltarea orașului Oradea, despre conectarea orașului la sistemul european de autostrăzi și despre reluarea zborurilor de pe aeroportul Oradea pe relația Germania, de posibilitatea dezvoltării unor colaborări cu primării din Germania.

Atragerea de investitori în Oradea va rămâne o direcție importantă și în anii următori iar companiile germane au un potențial mare de a genera astfel de investiții. La solicitarea noastră, dl ambasador ne-a asigurat de sprijinul domniei sale pentru colaborarea cu Institutul Goethe, în vederea îmbunătățirii predării limbii germane la Liceul Schiller și pentru susținerea colaborării între universitățile orădene și universități tehnice germane”, a scris Ilie Bolojan pe Facebook. 

 

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *