Episcopul romano-catolic de Satu Mare, Eugen Schönberger, încurajează enoriașii să iasă duminică la vot!

Duminică, 10 noiembrie 2019, au loc alegerile pentru președintele României. Episcopul romano-catolic de Satu Mare, Eugen Schönberger, îi îndeamnă pe sătmărenii și pe toți cei cu drept de vot ca duminică să nu stea acasă, ci să iasă la vot pentru a-și exprima dreptul de a alege viitorul președinte al României.

Episcopul a făcut public următorul mesaj de încurajare a participării la vot: „Dragi frați și surori! Constituția țării noastre asigură fiecărui cetățean major dreptul de a alege. Această prevedere o prețuim cu adevărat dacă trăim cu acest drept și mergem să votăm. Îi rog pe stimații mei credincioși, persoanele consacrate și frații mei preoți să voteze acele persoane care își asumă pe deplin valorile creștine. Mai exact, care apără demnitatea și libertatea umană, sprijină familia în forma în care a fost dată de Dumnezeu, apără viața și cursul ei natural de la concepere până la moarte, care se bazează pe moralitate și respectă creația lui Dumnezeu.”

În interesul îndeplinirii acestor deziderate nimeni nu poate rămâne indiferent. Întrucât dreptul de a alege este și o obligație a omului creștin, fiecare trebuie să folosească această posibilitate. Înțelepciunea Spiritului Sfânt Dumnezeu să-i conducă pe toți credincioșii mei în alegerea pe care o vor face. Cu binecuvântare arhierească și în rugăciune neîncetată pentru voi, † Eugen, Episcop, a transmis Episcopul romano-catolic de Satu Mare , Eugen Schönberger.

În cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi valabil exprimate ale alegătorilor înscriși în listele electorale permanente, se organizează al doilea tur de scrutin, în data de 24 noiembrie 2019. Votarea începe duminică la ora 7.00 și se încheie la ora 21.00. Prin excepție, votarea în străinătate se desfășoară ȘI pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă imediat anterioare zilei votării.

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *