VIDEO. A început MITA electorală! Un primar oferă locuri de casă în schimbul voturilor

Primarul comunei vrâncene Slobozia Bradului, Iulian Dumitru din partidul PSD, le promite live, pe Facebook, locuitorilor comunei, locuri de casă în schimbul votului pentru candidata la prezidențiale din partea PSD, Viorica Dăncilă.

Într-o postarea live de pe contul său, edilul îi îndeamnă pe oameni să iasă duminică la vot și să voteze PSD, apoi arată și filmează terenul unde vor avea loc de casă, în timp ce unuia dintre săteni îi promite că va avea și el dacă aduce 25 de oameni la votul de duminică.

Contactat telefonic, primarul a recunoscut că a promis locuri în schimbul votului pentru PSD dar spune că „a fost o scăpare regretabilă”, potrivit Realitatea de Vrancea.

Codul penal interzice, la articolul 386, sub sancțiunea închisorii, mita electorală: (1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Sursă: Realitatea de Vrancea
Sursă foto: Iulian Dumitru/Facebook

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *