Cuc a vorbit la Satu Mare despre „Autostrada Nordului” (Petea – Suceava), dar a uitat să precizeze că nu include tocmai Satu Mare

Răzvan Cuc a participat, duminică, la inagurarea noului sediu al RAR Satu Mare. Tot atunci. El a vorbit și despre mult așteptata „Autostrada Nordului”, cea care ar lega Suceava de Satu Mare.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat  procedura de licitație pentru studiul de fezabilitate în cazul Drumului Expres Baia Mare – Suceava. Da, ați citit bine, Baia Mare – Suceava și nu Satu Mare – Suceava.

Anunțul de participare publicat pe SICAP nu pomenește nimic despre tronsonul Baia Mare – Satu Mare – Petea, despre care a menționat fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc. Astfel, Baia Mare va fi legat de Suceava, prin Bistrița, însă nu și de Autostrada M3 din Ungaria, întrucât proiectul nu spune nimic despre lotul Baia Mare – Satu Mare – Petea. Conexiunea la Autostrada M3 ar fi condus la dezvoltare turistică și economică spre Ungaria.

„Am fost informat de directorul Scarlat (n.r directorul CNAIR) că a semnat acordul de publicare pentru Autostrada Nordului, Petea-Suceava, un proiect care a fost transmis către ANAP la sfârșitul lunii august. Luni va fi ridicat pe SEAP, termenul de depunere a ofertelor fiind ianuarie 2020. Vorbim de documentația pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului. Este un obiectiv care era în Masterplan ca perioadă de implementare după 2020, dar noi am tras foarte multe proiecte în această perioadă, pe care de altfel sper ca viitorii guvernanți, dacă vor trece testul Parlamentului luni, să le ducă la bun sfârșit și nu să vină cu scuze, pentru că e ușor să găsești scuze ca să maschezi incompetența, să le ducă mai departe, să le asigure finanțarea, să se plimbe pe șantiere, pentru că dacă nu umbli și nu te implici în proiectele de infrastructură acestea nu vor fi finalizate”, a spus Cuc la Satu Mare, duminică, 03 noiembrie a.c.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat miercuri, 6 noiembrie 2019, licitaţia de „Elaborare Studiu de Fezabilitate Drum de mare viteza Baia Mare – Suceava”.

Licitaţia este împărţită în trei loturi. Lot 1 Baia Mare – Bistriţa, cu valoarea estimată la 19.415.185,95 RON fără TVA. Lotul 2 Bistriţa – Vatra Dornei, valoare estimată: 16.497.789,72 RON fără TVA  și Lotul 3: Vatra Dornei – Suceava.
Valoare estimată este de 17.595.156,80 RON fără TVA

Durata contractului va fi de 15 luni pentru fiecare lot. Termenul limită de depunere a ofertelor este 8 ianuarie 2020. Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), așa se anunță CNAIR.

Recommended For You

About the Author: REDACTIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *