De ce situația de pe Autostrada Codrului este direct imputabilă șefului CJ Satu Mare, Pataki Csaba…

0

Contribuabilul Sătmărean susține financiar toată pleiada de politicieni locali ce s-au cocoțat pe funcții publice extraordinar de bine plătite, ca să se asigure că există cineva care se preocupă, constant, ca interesul public să fie înțelept și eficient servit.

DJ193A este în directa administrare a Consiliului Județean, condus de Președintele Pataki Csaba.

Nu numai că este răspunzător direct de ce se întâmplă cu acest drum, dar Pataki a fost chiar cel care a semnat contractul cu constructorul – Tehnic Asist – în Februarie 2017…

Printr-un comunicat dat presei, cu această ocazie, Pataki afirma despre acest drum că va fi una dintre cele mai moderne tronsoane de drum reabilitate în județ. Proiectul vizează că în profil transversal platforma drumului va fi de 8 m din care: partea carosabilă 6,5 m și acostamente de 1,5m (2×0,75m). Sistemul rutier va fi alcătuit din 2 straturi de asfalt (4cm BA 16 și 6cm BAD 25), 20 cm strat de piatră spartă peste sistemul rutier existent”.

Una zicea Pataki, acum doi ani, din păcate, altceva s-a întâmplat în realitate…

În Aprilie 2019, cetățenii din zonă, exasperați, făceau publice fotografii de acest tip (vedeți mai jos), ce oglindeau, sugestiv, amenințarea pentru sănătatea oamenilor, pe care o reprezenta acest drum

 

În iunie 2018, s-a aflat că firma Tehnic Asist, constructorul acestui drum, și-a cerut insolvența.

A trecut mai bine de un an, iar Pataki nu a avut vreo reacție la știrea că DJ193A nu va mai fi întreținut de constructor, conform contractului.

Mai mult, primarii din zonă – Zenoviu Bontea și Simion Ardelean – au tras nenumărate semnale de alarmă, cerându-i, insistent, lui Pataki să identifice soluții… Nici aceste reacții nu l-au perturbat.

Singura dată când a arătat preocupare Pataki pentru problemele acestui drum a fost în campania electorală, era rost de făcut poze de campanie..

Atunci a proclamat lucrări de întreținere.

O săptămână mai târziu, lucrările au dat chix, producând revolta Sătmărenilor din zonă…

Lucrările de întreținere de la Autostrada Codrului au dat chix la prima ploaie. Oamenii sunt mai mult decât revoltați de incompetența conducerii CJ Satu Mare!

Foarte puțin pentru un funcționar în serviciul public plătit peste 150 000 RON/an, atât cât are Pataki salariu, integral plătit din taxele și impozitele plătite de noi!

E adevărat că Pataki este foarte ocupat…

Cu secretizarea achizițiilor din banii sătmărenilor…

Liberalul Adrian Cozma a blocat un nou tun din bani publici pus la cale de Pataki: Șeful CJ voia să secretizeze detaliile achizițiilor de imobile din banii Sătmărenilor!

  • Cu plătit propagandă în presa aservită, din bani publici….Cu improvizat algoritmi prin care să recompenseze clientela politică, tot din bani publici. A se vedea cazul încercării de mărire a indemnizațiilor membrilor CA al Aeroportului…

Este îngrozitor de puțin pentru un președinte de Consiliu Județean, cu atribuții directe în gestionarea acestei probleme grave. Am spus-o și ne repetăm: prioritățile Sătmăreanului de rând par să nu coincidă cu cele ale lui Pataki Csaba.

Acest domn nu a avut prea multe probleme de gestionat în acest mandat: DJ193A a fost una dintre chestiunile importante, grave, ce se puteau rezolva lejer, dacă Pataki arăta o oarecare preocupare. Șeful județului a arătat că este nepăsător, sau, poate, incompetent în a rezolva, probabil, singura chestiune gravă din cei peste trei ani de mandat! Ba chiar ridicol, pentru că nu se poate numi altfel demersul de a-ți face campanie electorală pe seama supărării unor oameni, care îndură o situație îngrozitoare de ani de zile… cât de caraghios poți fi să te fotografiezi cu un drum, pe care pretinzi că l-ai reparat, dar acesta se prăbușește o săptămână mai târziu…

Autostrada Codrului a fost în ”ograda” CJ Satu Mare și a lui Pataki.

Președintele CJ Satu Mare  semnat contractul cu constructorului Tehnic Asist, iar, apoi, nu a făcut nimic pentru a remedia imensa problemă ce a rezultat din acțiunile acestui domn, acțiuni exercitate în calitatea oficială de Președinte al CJ Satu Mare.

Citiți și…

Satu Mare, în zodia lui ”NU SE POATE”… Pataki și Kereskenyi – incompetență, neputință și nepăsare

Nepăsare sfidătoare. Pataki știe, de aproape un an, că Tehnic Asist vrea să intre în insolvență, însă nu a mișcat un deget pentru a preveni problemele legate de DJ193A

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.